Μία είδηση «βόμβα» που εάν επιβεβαιωθεί θα φέρει τα πάνω-κάτω σε όσα γνωρίζαμε για το σκάνδαλο ντόπινγκ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, προέκυψε μέσω Ρώσων χάκερ, με την ονομασία «Fancy Bears», οι οποίοι υπέκλεψαν έγγραφα από τoν WADA. Σύμφωνα με αυτά, κορυφαία ονόματα του Αμερικανικού αθλητισμού βρίσκονται στη λίστα με τους «ντοπαρισμένους», αλλά για άγνωστους λόγους, δεν δόθηκαν ποτέ στη δημοσιότητα.

Οι αθλήτριες που βρίσκονται στο «στόχαστρο» είναι οι τενίστριες Σερένα και Βένους Γουίλιαμς, η γυμνάστρια Σιμόνε Μπάιλς (4 χρυσά μετάλλια) και η μπασκετμπολίστρια, Έλενα Ντέλε Ντόνε.

Οι χάκερ ισχυρίζονται πως όλες δικαιολόγησαν με ιατρικά πιστοποιητικά τις παράνομες ουσίες που εντοπίστηκαν σε τεστ αντιντόπινγκ που διενεργήθηκαν στη διάρκεια των Αγώνων, ενώ δεσμεύτηκαν για δημοσιοποίηση νέων εγγράφων άλλων ολυμπιακών ομάδων.

Σύμφωνα με την επίσημη θέση του WADA, οι πληροφορίες αυτές πιστεύεται ότι προκύπτουν μέσα από μία διαδικασία «ψαρέματος» από λογαριασμούς email, στην προσπάθεια των χάκερ να πλήξουν το κύρος του Διεθνούς Οργανισμού Αντι-ντόπινγκ.

«Καταδικάζουμε την κυβερνοεπίθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη και έχει ως στόχο να υποβαθμίσει τη WADA και το παγκόσμιο σύστημα αντιντόπινγκ. Έχουμε ήδη ενημερωθεί από τις αρχές ότι οι συγκεκριμένες επιθέσεις προέρχονται από τη Ρωσία», ήταν η πρώτη αντίδραση της WADA.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top