Σχόλιο αναγνώστη ID-ont.blogspot.com: Σύμφωνα με το κατωτέρω ρεπορτάζ του Βήματος το "σκουλήκι" Stuxnet φαίνεται ότι πέτυχε το στόχο των κατασκευαστών του. Δηλαδή να δημιουργήσει πρόβλημα στα πηρυνικά του Ιραν. Το παραδέχτηκε ο ίδιος ο πρόεδρος του Ιράν. Ο ιός έχει κατασκευαστεί είτε από τις ΗΠΑ είτε από το Ισραήλ. Αυτό είναι σίγουρο.

Τα παραπάνω σε συνδυασμό με την αποκάλυψη του Wikileaks ότι η Χίλαρυ είχε δώσει εντολή να παρακολουθούνται οι άνθρωποι του ΟΗΕ (ακόμα και ο πρόεδρος του) δεν δημιουργούν αβίαστα το συμπέρασμα ότι όσα μέτρα και να ληφθούν θα "παραγγελθούν" αντίστοιχα προγράμματα που να κάνουν όλων των ειδών τα παιχνίδια με τα προγράμματα διαχείρισης των καρτών; Αφού και οι κυβερνήσεις αποδεδειγμένα πλέον παρανομούν. Ποιός θα μας διαβεβαιώσει ότι αυτές οι κυβερνήσεις ή ιδιωτικές επιχειρήσεις δεν θα φτιάξουν προγράμματα αντίστοιχα με τον Stuxnet και για τις "Κάρτες του Πολίτη" στη χώρα μας ή όπως αλλιώς λέγονται σε άλλες χώρες;


Διαβάστε το ρεπορτάζ:

Το Ιράν παραδέχεται ότι το Stuxnet προκάλεσε προβλήματα στο πυρηνικό του πρόγραμμα
Μετά από αρκετές εβδομάδες εικασιών για τις επιπτώσεις στο πυρηνικό πρόγραμμα της χώρας, ο πρόεδρος του Ιράν Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ παραδέχτηκε τη Δευτέρα ότι το ηλεκτρονικό σκουλήκι Stuxnet προκάλεσε προβλήματα στη λειτουργία των φυγοκεντριστών.


Το σκουλήκι «κατάφερε να προκαλέσει προβλήματα σε περιορισμένο αριθμό φυγοκεντριστών», υπογράμμισε ο πρόεδρος της χώρας και πρόσθεσε ότι αυτά έχουν στο μεταξύ επιλυθεί.


Το Ιράν είχε αρνηθεί ότι το Stuxnet είχε προκαλέσει προβλήματα και διευκρίνισε ότι το σκουλήκι εντοπίστηκε πριν παρουσιαστούν επιπτώσεις.


Σύμφωνα με ειδικούς της ασφάλειας των υπολογιστών, το Stuxnet παρεμβαλλόταν στο σύστημα μετάδοσης εντολών στους φυγοκεντριστές και άλλαζε την ταχύτητά τους με αποτέλεσμα να επηρεάζεται η παραγωγή εμπλουτισμένου ουρανίου.


Για λόγους που παραμένουν άγνωστοι αλλά σχετίζονται με το Stuxnet, η παραγωγή αναστάλθηκε προσωρινά στις αρχές Νοεμβρίου διαπίστωσε η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας.


Δεν είναι γνωστό ποιος υλοποίησε αυτό το εξαιρετικά καλοσχεδιασμένο, όπως φαίνεται, ηλεκτρονικό σκουλήκι. Κατά τους ειδικούς μόνο μία χώρα έχει τα υλικά μέσα και τα χρήματα να το κάνει, και όχι απλώς μία ομάδα χάκερ. Οι ΗΠΑ και το Ισραήλ είναι οι πιθανότεροι δράστες, αν και τίποτα δεν έχει αποδειχτεί.


http://www.tovima.gr/default.asp?pid=41&nid=1231069417#ixzz16mQhivEN

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top