Νικολά, Νικολά ...


σχόλιο ID-ont: Νικολά, Νικολά γιατί τα λες αυτά; Δεν έμαθες ότι στην Ελλάδα φτιάχνεται το τέλειο σύστημα (Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση) που θα είναι απρόσβλητο από επιθέσεις;

ΤΟ ΒΗΜΑ: Νικολά Σαρκοζί
Ο πρόεδρος δέχθηκε...επίθεση στο Facebook
.
 

Παρίσι.Επίθεση από χάκερ δέχτηκε η προσωπική ιστοσελίδα του Νικόλα Σαρκοζί στο Facebook. Λίγο μετά τις εννιά το βράδυ της Κυριακής, ο γάλλος πρόεδρος εμφανίστηκε να γράφει ότι δεν πρόκειται να κατέβει ως υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2012.

«Αγαπητοί μου συμπολίτες, δεδομένων των πρωτόφαντων καταστάσεων που γνωρίζει η χώρα μας, αποφάσισα με την ψυχή και τη συνείδησή μου να μην επιδιώξω την ανανέωση του αξιώματος μου το 2012.», αναφερόταν στην ιστοσελίδα του.

Η πειρατική ανάρτηση παρέμεινε εμφανής στο Διαδίκτυο για μόλις 15 λεπτά, και παρά τα … ορθογραφικά της λάθη πρόλαβε να συγκεντρώσει 123 «like», δηλαδή «υπογραφές» διαδικτυακών φίλων του Σαρκοζί που δήλωναν την ευχαρίστηση ή την επιδοκιμασία τους για την είδησης.

Το μήνυμα προκάλεσε κύμα σχολίων και αντιδράσεων τόσο στο Facebook όσο και Twitter πριν «κατέβει» από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Λίγες ώρες αργότερα, ο ίδιος ο γάλος πρόεδρος προχώρησε σε νέα ανάρτηση όπου δήλωνε ότι «κανένα σύστημα δεν είναι απρόσβλητο σε επιθέσεις» και ότι καλό θα ήταν οι Γάλλοι «να μην προχωρούν σε βιαστικά συμπεράσματα».

«Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Χρειάστηκε απλώς να αλλάξουμε τους κωδικούς πρόσβασης του λογαριασμού του. εγκαταστήσαμε και ένα σύστημα εντεταμένης επίβλεψης ώστε να αποφύγουμε νέο φαινόμενο πειρατείας.», δήλωσε ο σύμβουλος επικοινωνίας του γάλλου πρόεδρου Φρανκ Λουβριέ.

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artid=379990&dt=24/01/2011#ixzz1C9WcXTRE

http://news247.gr/kosmos/news/kyvernoepithesh_ston_sarkozi.758378.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top