Λίγες ώρες μετά τα εγκαίνιά του την Πέμπτη, το ηλεκτρονικό κατάστημα της Apple που πουλά εφαρμογές για τους υπολογιστές Mac παραβιάστηκε από χάκερ που κατάφεραν να δημιουργήσουν πειρατικά αντίγραφα των προγραμμάτων. Ειδικοί προειδοποιούν τώρα για πειρατικά app παγιδευμένα με κακόβουλο κώδικα.

Σύμφωνα με το δικτυακό τόπο Register, πολλοί από τους προγραμματιστές που πωλούν εφαρμογές στο νέο Mac App Store αγνόησαν τη συμβουλή της Apple για την επικύρωση των αποδείξεων αγοράς.

 

Αυτό σημαίνει ότι πολλά app, όπως το δημοφιλές βιντεοπαιχνίδι Angry Birds, μπορούν να χρησιμοποιηθούν κι από άλλους χρήστες ως πειρατικά αντίγραφα, αρκεί να αντιγραφεί με «αποκοπή και επικόλληση» ο κωδικός αγοράς.


Αυτή η μέθοδος πειρατείας φαίνεται ότι δεν είναι η μόνη: όπως αναφέρει το BBC, η ομάδα χάκερ «Hackulous» υποστηρίζει ότι δημιούργησε ένα πρόγραμμα με την ονομασία Kickback, το οποίο μπορεί να παραβιάσει την προστασία οποιασδήποτε εφαρμογής του καταστήματος.


Η ίδια ομάδα είχε παλαιότερα καταφέρει να σπάσει το σύστημα κατά της πειρατείας που χρησιμοποιείται στο iPhone και στο iPad.


Οι Hackulous διαβεβαιώνουν πάντως ότι δεν θέλουν να προκαλέσουν προβλήματα στην Apple και τους προγραμματιστές, γι΄αυτό και θα καθυστερήσουν τη δημοσιοποίηση του Kickback.


Ακόμα πιο ανησυχητική ήταν η προειδοποίηση της εταιρείας ασφάλειας υπολογιστών Sophos. Όπως γράφει ο Τσέστερ Ουισνιέφσκι, σύμβουλος ασφάλειας της εταιρείας, «δεν θα μου προκαλούσε έκπληξη αν έβλεπα την εμφάνιση αγορών για πειρατικά αντίγραφα εφαρμογών, οι οποίες θα μπορούσαν να είναι παγιδευμένες και να προκαλούν μη αναμενόμενα αποτελέσματα».

http://www.tovima.gr/default.asp?pid=41&nid=1231073569#ixzz1AkbfYvaO

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top