σχόλιο ID-ont:
  • το Λονδίνο είναι από τα ισχυρότερα οικονομικά κέντρα της Ευρώπης,
  • Τα χρήματα που "παίζονται" στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου είναι ασύλληπτου μεγέθους για τους κοινούς θνητούς,
  • Οι χάκερς διέλυσαν την ασφάλεια αυτών των ηλεκτρονικών ΥΠΕΡ-αγορών και αυτό κρατήθηκε κρυφό !
Απορία:
  • Θα γλιτώσει η ηλεκτρονική διακυβέρνηση και η Κάρτα του Πολίτη (ΚτΠ); Εάν ναι, τότε της αξίζει το "Νόμπελ Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης" εάν υπάρχει κάτι τέτοιο και εάν δεν υπάρχει πρέπει να εφευρεθεί ειδικά για την Ελληνική ΚτΠ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ:

http://www.in.gr/: e-Τρομοκρατία: Το χρηματιστήριο του Λονδίνου «υπέστη σοβαρές κυβερνοεπιθέσεις»

Άγνωστοι χάκερ παραβίασαν πέρυσι τα συστήματα του χρηματιστηρίου του Λονδίνου, πιθανώς για αποσταθεροποιήσουν οικονομικά ιδρύματα και να σπείρουν τον τρόμο στις αγορές, γράφουν τη Δευτέρα οι Times, κάνοντας λόγο για τρομοκρατική επίθεση.

«Μην απατάσθε. Οι κρίσιμες υποδομές του Ηνωμένου Βασιλείου δέχονται επίθεση. Η απειλή είναι προηγμένη και διαρκής» δήλωσε στην εφημερίδα κορυφαίος ειδικός σε θέματα κυβερνοασφάλειας.

Ανάλογες επιθέσεις έγιναν αντιληπτές και σε αμερικανικό χρηματιστήριο, γράφουν οι Times. Σύμφωνα με Αμερικανούς ειδικούς, οι επιθέσεις αυτές φαίνεται ότι προήλθαν από τη Ρωσία.

Το δημοσίευμα των Times έρχεται λίγες ημέρες μετά την αποκάλυψη αλλεπάλληλων εισβολών στο λεγόμενο χρηματιστήριο ρύπων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο παραμένει κλειστό επ' αόριστον.

Όπως ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 20 Ιανουαρίου, άγνωστοι χάκερ έκλεβαν και μεταπωλούσαν τα δικαιώματα εκπομπής άνθρακα από 14 ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Οι χώρες των οποίων τα εθνικά μητρώα παραβιάστηκαν κλήθηκαν να προστατεύσουν τα συστήματά τους.

«Κατάρρευση μετοχών»

Το χρηματιστήριο του Λονδίνου (LSE) αντιμετώπισε σοβαρά προβλήματα στις 24 Αυγούστου, όταν «κατέρρευσαν» οι μετοχές πέντε μεγάλων εταιρειών και όλες οι συναλλαγές διακόπηκαν για το υπόλοιπο της ημέρας. Το περιστατικό είχε αποδοθεί τότε σε ανθρώπινο λάθος κατά την εισαγωγή μιας αριθμητικής τιμής.

Νέα προβλήματα εμφανίστηκαν το Νοέμβριο, όταν το LSE τέθηκε ξανά offline κάτω από «περίεργες συνθήκες», όπως τις χαρακτήρισαν υπεύθυνοι του ίδιου του χρηματιστηρίου.

Σύμφωνα με το ComputerWorldUK, οι ημερομηνίες που δίνουν οι Times συμπίπτουν με τη μετάβαση του χρηματιστηρίου του Λονδίνου σε ένα νέο σύστημα βασισμένο στο Linux.

Σε αντίθεση με τα αμερικανικά χρηματιστήρια, το LSE δεν βασίζεται στο Διαδίκτυο, όπως φαίνεται όμως αυτό δεν ήταν αρκετό για να εμποδίσουν τους χάκερ.

Οι υπεύθυνοι του χρηματιστηρίου αρνήθηκαν να σχολιάσουν τα δημοσιεύματα.

http://news.in.gr/science-technology/article/?aid=1231076690

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top