σχόλιο ID-ont
-Με αφορμή την οικονομική κρίση, προτάθηκε ως λύση το "global governance" των οικονομιών...
-Με αφορμή την νόσο των χοίρων, πήγε να περάσει το "global governance" των κανόνων υγείας (εμβόλιο κλπ).
-Με αφορμή τις κυβερνοεπιθέσεις, νάτο και το "global governance" στο διαδίκτυο... 

Την ανάγκη για άμεση και οργανωμένη δράση για την καταπολέμηση του ηλεκτρονικού εγκλήματος επισήμαναν οι συμμετέχοντες στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, στο Νταβός. 

Σύμφωνα με τους αξιωματούχους αλλά και τα επιχειρηματικά στελέχη που συμμετείχαν στη συζήτηση για το ηλεκτρονικό έγκλημα και την αντιμετώπισή του, η ανάγκη για μία διεθνή και συλλογική αντιμετώπιση του προβλήματος είναι μεγάλη, καθώς, όπως αναφέρθηκε, οι εγκληματίες κινούνται με ταχύτητες Διαδικτύου, την ώρα που τα κράτη ακολουθούν με ρυθμούς «χελώνας». Όπως αναφέρθηκε στο πάνελ, το προφίλ των χάκερς έχει μεταβληθεί. Δεν είναι πλέον οι «κακοπροαίρετοι» ιδιώτες που πρωταγωνιστούν, αλλά καλά οργανωμένες και παχυλά χρηματοδοτούμενες ομάδες, οι οποίο το κάνουν με στόχο το κέρδος, συνεπικουρούμενοι από δίκτυα κατασκόπων, τρομοκρατών αλλά και ακτιβιστών.


Εργαλείο για να αντλεί πληροφορίες από τα κοινωνικά δίκτυα αναζητά το FBI. 

Την προσοχή του στα κοινωνικά δίκτυα στρέφει το FBI, το οποίο επιζητά αποτελεσματικά «εργαλεία», τα οποία θα επιτρέπουν στους ερευνητές τους να βρίσκουν στοιχεία σχετικά με υποθέσεις που διερευνούν.

H αμερικανική υπηρεσία έχει απευθύνει πρόσκληση σε εταιρείες του χώρου της πληροφορικής να υποβάλουν προτάσεις σχετικά με τη δυνατότητα δημιουργίας ενός εργαλείου που θα «βελτίωσε τις τεχνικές συλλογής και διαμοιρασμού χρήσιμων ‘open source’ χρήσιμων πληροφοριών».

Η πρόσκληση αναρτήθηκε στις 19 Ιανουαρίου σε ιστοσελίδα με ευκαιρίες εργασίας στον ομοσπονδιακό τομέα, και στη συνέχεια δημοσιεύτηκε από το New Scientist. Ο ιδιότυπος αυτός διαγωνισμός γίνεται για την εξυπηρέτηση των δραστηριοτήτων του Strategic Information and Operations Center (SIOC).

Την αποβολή τριών μαθητών αποφάσισε σχολείο της Καλιφόρνια. Οι μαθητές είχαν αποκτήσει πρόσβαση στους υπολογιστές των καθηγητών τους αλλάζοντας τη βαθμολογία τους.
 
Όπως ανέφερε ο διευθυντής του σχολείου καταρχάς οι τρεις μαθητές κατάφεραν να βγάλουν αντίγραφο του κλειδιού που είχε ο επιστάτης. Με το κλειδί αυτό μπήκαν στους υπολογιστές των καθηγητών τους και εγκατέστησαν προγράμματα καταγραφής πληκτρολογίου (keyloggers). Μέσω των προγραμμάτων αυτών υπέκλεψαν τους κωδικούς που χρησιμοποιούσαν οι καθηγητές τους για να συνδεθούν στο σχολικό δίκτυο. Χρησιμοποιώντας τους κωδικούς αυτούς κατάφεραν να συνδεθούν στη βάση δεδομένων του σχολείου και να κάνουν μικροαλλαγές στη βαθμολογία τους.


Ρεπορτάζ για τους κινδύνους που έχουν οι Κάρτες με RFID τσιπάκι:

Τέλος στη χρήση των μετρητών θέλουν να δώσουν η Visa όπως και πολλοί χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί. Ακόμη, βέβαια, πραγματικά ψηφιακά πορτοφόλια δεν έχουμε δει, αλλά απ΄ότι φαίνεται θα δούμε πολύ σύντομα, καθώς εντός του επόμενου διμήνου θα έχει ξεκινήσει πιλοτικό πρόγραμμα για ανέπαφες συναλλαγές με τη χρήση καρτών με ενσωματωμένο chip με το επόμενο βήμα να είναι η χρήση των smartphones για αντίστοιχες εργασίες.

Το πιλοτικό πρόγραμμα το ξεκινά η Visa, η οποία έχει θέσει ως στρατηγικό στόχο της φέτος και για την Ελλάδα την ανάδειξη των ανέπαφων πληρωμών και της χρήσης των κινητών τηλεφώνων για πληρωμές.

ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
Οδηγία φωτοτυπίας ταυτότητας

Οι καταναλωτές που τους ζητείται φωτοτυπία της ταυτότητας από διάφορες ιδιωτικές εταιρείες ή από το Δημόσιο, για να προστατεύονται από τυχόν πλαστογραφία της ταυτότητάς τους με όλες τις δυσάρεστες συνέπειες, πρέπει να ενεργούν ως εξής:
  • Αν τους ζητείται φωτοτυπία. Επάνω στην φωτοτυπία της ταυτότητας και στις δύο πλευρές να γράφουν την εταιρεία που συναλλάσσονται και την ημερομηνία πχ: «μόνο για χρήση εταιρείας τάδε, ημερομηνία… ». Τα γραφόμενα να διαπερνούν και τις 2 απεικονίσεις της ταυτότητας.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μια σαρωτική κρίση κυβερνοεπιθέσεων θα φέρει αλλαγή στη νομοθεσία, για να μπορούν να κάνουν ότι θέλουν με τα ηλεκτρονικά συστήματα. 

Άλλωστε μια οικονομική κρίση στην χώρα μας δεν τους έδωσε την δυνατότητα να κάνουν ότι θέλουν με μισθούς, εργασιακές σχέσεις, εθνική κυριαρχία κλπ;

Αύριο-μεθαύριο, μήπως μια "κρίση" ή η απειλή μιας κρίσης, δεν θα είναι αρκετή για να κάνουν τις Κάρτες (Πολίτη, Αγορών, Υγείας κλπ) υποχρεωτικές;

Γενικώς μια κρίση είναι η "λύση" για να περάσουν ότι μέτρα θέλουν. Η ομολογία είναι κυνικότατη: «Θα ακουστούν χίλιες απόψεις σχετικά με το τι είναι το σωστό» και θα χρειαστεί μάλλον μία κρίση για να υπάρξει ομοφωνία.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Οι υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ έχουν «μοναδικές» δυνατότητες, οι οποίες μπορούν να προστατέψουν αποτελεσματικά τις αμερικανικές εταιρείες από κυβερνοεπιθέσεις, αλλά θα χρειαστεί μία κρίση για να αλλάξουν τα νομικά πλαίσια, τα οποία είναι απαραίτητα για να λάβει χώρα μία συνεργασία τέτοιου είδους, δήλωσε πρώην επικεφαλής των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών.

Διαβάστε και δείτε σχετικό βίντεο για τις αλλαγές που κάνει η Google όσον αφορά στην πολιτική προστασίας της ιδιωτικότητας και των προσωπικών δεδομένων (Vid).

Η Google ανατρέπει όλα όσα ξέραμε και σπάει την υπόσχεσή της σχετικά με τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών της.

Όπως ανακοίνωσε αλλάζει την πολιτική προστασίας της ιδιωτικότητας και των προσωπικών δεδομένων και στην ουσία αυτή (η πολιτική προστασίας της ιδιωτικότητας των προσωπικών δεδομένων) ενοποιείται κάτω από κοινές αρχές για όλα τα προϊόντα της εταιρείας.

Για παράδειγμα, εάν όντας συνδεδεμένος στη Google ψάχνατε στο διαδίκτυο για σκέιτμπορντς, τώρα εάν πάτε να συνδεθείτε στο Youtube, είναι πιθανό να σας βγάλει προτεινόμενα βίντεο με τον Tony Hawk.


O «Μεγάλος Αδελφός» ζει και βασιλεύει...

Χιλιάδες τηλεφωνικές συνομιλίες και αποστολές μηνυμάτων βρίσκονται καθημερινά στο μικροσκόπιο της ΕΥΠ, στο όνομα της εθνικής ασφάλειας. Με αυτή την κάλυψη, ωστόσο, παρακολουθούνται πολιτικοί, επιχειρηματίες και ιδιώτες, όπως αποκαλύπτει πρώην στέλεχος της Υπηρεσίας στα «Επίκαιρα», για άλλους λόγους και όχι βέβαια «εθνικούς». Ο ίδιος περιγράφει λεπτομερώς τα «κόλπα» των χειριστών των κέντρων και των συσκευών παρακολούθησης για να «μετατοπίζεται» ο στόχος κάτω από τη μύτη των αρμόδιων ελεγκτών, να παρακάμπτονται οι εταιρείες κινητής ή σταθερής τηλεφωνίας και να σβήνονται τα ίχνη της παρακολούθησης.

Φάρμακα με ενσωματωμένο τσιπ θα καταγράφουν πληροφορίες που θα στέλνουν σε smartphone.

Η τελευταία λέξη στην ιατρική τεχνολογία είναι εδώ, ή μάλλον στη Βρετανία, καθώς εκεί θα ξεκινήσουν σύντομα να πωλούνται τα «έξυπνα φάρμακα» η λήψη των οποίων θα καταγράφεται ηλεκτρονικά μέσω αυτοματοποιημένης διαδικασίας.

Τα νέα αυτά χάπια θα ενσωματώνουν ένα μικροσκοπικό πομπό, στέλνοντας σήμα σε ένα δέκτη που θα φοράει ο ασθενής σαν τσιρότο στο μπράτσο του. Ο πομπός είναι κατασκευασμένος από βρώσιμα υλικά και αντιδρά με τα στομαχικά υγρά.

Ο ειδικός αυτός δέκτης θα ανιχνεύει, την ώρα και την ποσότητα του φαρμάκου που έλαβε ο ασθενής και θα στέλνει τις πληροφορίες αυτές σε υπολογιστές και smartphones στις οποίες τόσο ο γιατρός όσο και ο ασθενής θα μπορούν να ανατρέχουν. Επιπλέον θα καταγράφονται και άλλα ιατρικά δεδομένα του ανθρώπου που θα το φοράει, όπως είναι οι καρδιακοί παλμοί και η θερμοκρασία του σώματος.

Η πολύωρη χρήση του internet από τους νέους μπορεί να τους εθίσει ακριβώς σαν να έπαιρναν ναρκωτικά ή αλκοόλ, και να καταστρέψει τον εγκέφαλο τους σαν να έκαναν χρήση κοκαΐνης. Η νέα πάθηση που αναγνωρίζουν οι επιστήμονες λέγεται Διαταραχή Εθισμού στο Διαδίκτυο και αφορά τους νέους αλλά και γενικότερα τους ανθρώπους που ξοδεύουν απίστευτο χρόνο καθημερινά, καθισμένοι μπροστά από το κομπιούτερ τους και συνδεδεμένοι online στο internet.
 
Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι αυτός ο εθισμός μπορεί να αποβεί εξίσου καταστρεπτικός για τον οργανισμό, όπως ακριβώς θα ήταν εάν κάποιος έπαιρνε κοκαΐνη, αφού διαταράσσει ολόκληρη τη νευρική λειτουργία και καταστρέφει τον εγκέφαλο. Τονίζουν επίσης ότι η συμπεριφορά κάποιου τέτοιου ατόμου όταν του “κόψεις” το internet είναι ίδια με την συμπεριφορά ατόμων με σύνδρομο στέρησης. 

σχόλιο ID-ont: Δείτε πως "αξιοποιείται" στο Λονδίνο το σύστημα των καμερών που υπάρχει για να εποπτεύει τους δρόμους:

Εταιρεία πληροφορικής ανέπτυξε ειδικό πρόγραμμα με το οποίο μπορεί να αναγνωριστεί κάθε άνθρωπος που περπατάει στο δρόμο. Στο μέλλον, ισχυρίζεται η εταιρεία, οι Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές που συνδέονται με αυτές τις κάμερες, θα μπορούν να παρουσιάζουν την διαδρομή που ακολούθησε κάποιος στο δρόμο. "Θα είναι τόσο εύκολη η ανεύρεση ενός ανθρώπου, όσο είναι σήμερα η ανεύρεση μιας πληροφορίας στο google..." ισχυρίζεται ο εκπρόσωπος της εταιρείας.

Επιχείρημα; Μα ο εντοπισμός των κακών φυσικά! Οι καταστροφές που προξένησαν όσοι διαδήλωναν επί 5 ημέρες στην Αγγλία ήταν της τάξεως των 300 εκ δολ. Εάν είχε στα χέρια της ένα τέτοιο σύστημα η Αστυνομία, τότε θα μπορούσε να περικόψει κατά 80% τις δαπάνες ανεύρεσης των κακών...

Και οι αντιρρήσεις για την προστασία των προσωπικών δεδομένων όλου του υπολοίπου πληθυσμού; "Α! Ο κίνδυνος αυτός διογκώνεται. Είναι υπερβολικός! Άλλωστε έχουμε μελέτες που δείχνουν ότι ο κόσμος υποστηρίζει αυτές τις μεθόδους. Δεν νομίζω ότι υπάρχει καμιά ανησυχία" ισχυρίζεται ο εκπρόσωπος της εταιρείας. 

Κλείνοντας ο δημοσιογράφος επισημαίνει ότι αυτό το σύστημα μπορεί να αναβαθμισθεί και με άλλα στοιχεία αναγνώρισης των ανθρώπων, όπως βιομετρικά στοιχεία: η ίριδα, το δαχτυλικό αποτύπωμα κλπ...

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ REUTERS:

σχόλιο ID-ont: Πάντως όσο πιο πολύπλοκη γίνεται η τεχνολογία, τόσο πιο αφελή γίνονται τα επιχειρήματα που προβάλλονται για την χρήση βιομετρικών δεδομένων ως passwords.

Δηλ. πόσο λιγότερο εύκολα υποκλέπτονται τα δακτυλικά αποτυπώματα ή η ίριδα ή ο ήχος της φωνής ή ένας κωδικός που σπάει σε τρία μέρη, σε σχέση με τα passwords που χρησιμοποιούμε σήμερα; Αφού όλα για να "ταξιδέψουν" στο διαδίκτυο γίνονται κωδικοί 01 στο δυαδικό σύστημα. Άρα όσο εύκολα υποκλέπτεται και αποκωδικοποιείται το password που γράφουμε στο πληκτρολόγιο, άλλο τόσο εύκολα υποκλέπτεται και αποκωδικοποιείται ο κωδικός της ίριδας, της χροιάς της φωνής ή του δακτυλικού αποτυπώματος. 

Το password όμως εάν μου το κλέψουν το αλλάζω. Την ίριδα, το δακτυλικό αποτύπωμα, της χροιά της φωνής, πως μπορώ να τα αλλάξω; (Δείτε παλαιότερη ανάρτησή μας: Κλεμμένα δάκτυλα: Ανίσχυρη η προστασία από την κλοπή των στοιχείων της βιομετρικής ταυτότητας.)

Τελικά όλες αυτές οι λύσεις δεν είναι παρά ... ψευδαισθήσεις ασφάλειας.

Μηπως το «πρόβλημα» της χρήσης δεκάδων κωδικών, θα μπορέσει να φέρει νομοτελειακά τη «λύση» του υπερκωδικού… ή της ΚΑΡΤΑΣ (πχ. Κάρτας του Πολίτη) που θα θυμάται αυτή για εμάς όλους τους κωδικούς;

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Το τέλος των κωδικών πρόσβασης
 
Αναγνωρίζουν το πρόσωπο, τη φωνή, την κίνηση – Τα νέα passwords δεν χρειάζονται απομνημόνευση

«Το Ισραήλ έχει τις δυνατότητες να χτυπήσει όσους προσπαθούν να το βλάψουν» ανακοίνωσε το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών, λίγες ημέρες μετά τη δημοσίευση χιλιάδων αριθμών πιστωτικών καρτών τους οποίους υπέκλεψαν χάκερ από ισραηλινές τράπεζες.

Την περασμένη εβδομάδα, ισραηλινά μέσα ανέφεραν ότι οι χάκερ που πραγματοποίησαν την κυβερνοεπίθεση δήλωναν ότι δρούσαν από το έδαφος της Σαουδικής Αραβίας και ήθελαν να «βλάψουν τη σιωνιστική τσέπη».

Σύμφωνα με το Reuters, την ευθύνη για την υποκλοπή ανέλαβε την περασμένη Πέμπτη ένας χάκερ με το ψευδώνυμο OxMar, ο οποίος δηλώνει Σαουδάραβας.

Φέρεται να είναι 19 ετών και να βρίσκεται στο Μεξικό.


Ένας νέος μπελάς προστέθηκε στους υπεύθυνους του Facebook και ψάχνουν από πού τρύπωσε το «σκουλήκι» και εξαπλώνει ένα ιό.

Πρόκειται για ένα ιό που τον χαρακτηρίζουν τύπο «σκουληκιού» και χτύπησε κυρίως τη Γαλλία και τη Μεγάλη Βρετανία χωρίς να είναι όμως σίγουρο ότι θα σταματήσει εκεί. Οι ερευνητές λένε ότι πρόκειται για το κακόβουλο λογισμικό Ramnit το οποίο είχε κάνει την εμφάνισή του και τον Απρίλιο του 2010 «επιτιθέμενο» σε τράπεζες. Μέχρι στιγμής οι χάκερς έχουν καταφέρει να κλέψουν 45.000 κωδικούς και να εξαπλώσουν σε πολύ μεγάλο βαθμό τον ιό. Όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι του Facebook που ασχολούνται με το θέμα οι χάκερς χρησιμοποιούν τους κωδικούς που έχουν κλέψει για να μπουν στα προφίλ και να εξαπλώσουν το Ramnit γρήγορα μέσω περίεργων links που εμφανίζονται στους «τοίχους» των χρηστών.

σχόλιο ID-ont: Επισημαίνουμε την εξής παράγραφο από τις δηλώσεις του Διευθυντή των PANDALABS: «Ζούμε σε έναν κόσμο όπου όλες οι πληροφορίες είναι σε ψηφιακή μορφή, έτσι οι σύγχρονοι κατάσκοποι δεν χρειάζεται πλέον να διεισδύσουν σε ένα κτίριο για να υποκλέψουν πληροφορίες. Εφ 'όσον διαθέτουν όλες τις απαραίτητες δεξιότητες ηλεκτρονικών υπολογιστών, μπορούν να προκαλέσουν όλεθρο, με την παραβίαση ακόμη και των πιο καλά φυλαγμένων μυστικών πληροφοριών, χωρίς καν να μετακινηθούν από το …σαλόνι τους». 

Σε αυτό το πλαίσιο, δηλώσεις του τύπου: "Η Κάρτα Πολίτη θα διαθέτει υψηλού επιπέδου χαρακτηριστικά ασφάλειας" ή "θα υιοθετούν καλές πρακτικές ασφαλείας" ή "Ιδιαίτερη προσοχή και μέριμνα θα δοθεί στην ασφάλεια και την προστασία των προσωπικών δεδομένων του κατόχου, τόσο όσον αφορά την τήρηση και χρήση των στοιχείων, όσο και τις συναλλαγές του με τη Διοίκηση ή ιδιωτικούς φορείς" (βλ. Δημόσια Διαβούλευση για την Κάρτα του Πολίτη) εάν δεν είναι σκόπιμα παραπλανητικές, τότε αυτοί που τα ισχυρίζονται αυτά είναι, ως μη όφειλαν λόγω της θέσης ευθύνης που κατέχουν, είτε αθεράπευτα ρομαντικοί, είτε υπερβολικά αφελείς...

PC-Magazine: PandaLabs: Οι παραβιάσεις της ιδιωτικής ζωής θα είναι η μεγαλύτερη απειλή για το 2012 

σχόλιο ID-ont: Πριν λίγο καιρό έγινε ένα δικαστήριο για την ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ της Ελευθεροτυπίας: ΒΡΕΘΗΚΕ ΔΙΑΒΛΗΤΟ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ. Τρύπια η ασπίδα εναντίον της υπερσυνταγογράφησης. Το δημοσίευμα ανέφερε ότι το πρόβλημα ήταν η απουσία πιστοποιητικού ασφαλείας SSL. Από την πλευρά μας σχολιάζαμε πως είναι δυνατόν ένα πιστοποιητικό ασφαλείας να είναι τείχος αδιαπέραστο. Στην σημερινή εποχή τίποτα δεν είναι αδιαπέραστο. Όλα παραβιάζονται από τους hackers!

Πριν λοιπόν "αλέκτωρ λαλείσαι τρις" διαβάσαμε το κατωτέρω δημοσίευμα της Καθημερινής, στο οποίο η εταιρεία ασφαλείας Symantec παραδέχεται πως τα πιστοποιητικά ασφαλείας SSL δεν αποτελούν πανάκεια (τελευταίες παράγραφοι). Στο ίδιο άρθρο μπορεί να δει κανείς, από την πλέον ειδική εταιρεία σε ζητήματα ασφαλείας, πόσο ευρεία είναι η γκάμα δραστηριοτήτων των λεγομένων κυβερνο-εγκληματιών...

Στο πλαίσιο αυτό, πως είναι δυνατόν να εμπιστευόμαστε τόσο ευαίσθητα προσωπικά μας δεδομένα, όπως είναι οι ασθένειές μας, τα φάρμακα που χρησιμοποιούμε, οι εξετάσεις στις οποίες υποβαλλόμαστε, σε συστήματα που σήμερα είναι ασφαλή - σύμφωνα με τα λεγόμενα των αρμοδίων - και αύριο πιθανώς μη ασφαλή, σύμφωνα με όσα δείχνει η εμπειρία στον χώρο της κυβερνο-πειρατείας;

Δεν θα έπρεπε λοιπόν, το λιγότερο να είναι προαιρετική η συμμετοχή μας σε αυτά τα συστήματα; Όποιος θέλει να ρισκάρει, είναι ελεύθερος να χρησιμοποιήσει και την ηλεκτρονική συνταγογράφηση και ότι άλλο θέλει. Αυτός όμως που δεν θέλει να ρισκάρει πιθανή απώλεια υπέρ-ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων, δεν θα έπρεπε να έχει το δικαίωμα της επιλογής; Τι έχει να πει επ'αυτών η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ);

Διαβάστε το δημοσίευμα:

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Τα Σημαντικά Γεγονότα του 2011 Σχετικά με την Ασφάλεια του Κυβερνοχώρου - Τάσεις και Προβλέψεις για το 2012 από την Symantec


σχόλιο ID-ont: Σε συνέχεια του ψηφισθέντος νόμου 3979/2011 για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση (ηλεκτρονική κλειδαριά), το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, έθεσε σε δημόσια διαβούλευση το "Πλαίσιο Παροχής Υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης". 

Σε όλα αυτά τα συστήματα η φυσική συνέχεια θα είναι η Κάρτα του Πολίτη (ηλεκτρονικό κλειδί): "Η κάρτα είναι επόμενο στάδιο, όπως και να τη δει κανείς", δήλωσε πριν λίγες ημέρες ο κος Πάρις Κουκουλόπουλος, υφυπουργός Εσωτερικών.

σχόλιο ID-ont: Ρεπορτάζ του Star Channel για τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να υποκλαπούν τα δεδομένα των RFID πλινθίων (τσιπάκια) που περιέχουν οι πιστωτικές κάρτες στην Αμερική.

Αντίστοιχο πλινθίο (τσιπάκι) θα περιέχει και η Κάρτα του Πολίτη (όπως έχει η αντίστοιχη Γερμανική, Ισπανική κλπ), όταν και όποτε εκδοθεί. Άραγε με τέτοια ευκολία θα υποκλέπτονται και τα δικά της στοιχεία;

Πάντως η Κάρτα του Μετανάστη θα έχει RFID πλινθίο, σύμφωνα με όσα έχει ανακοινώσει η Κυβέρνηση. Ξεκινάνε από τους μετανάστες για να περάσουν μετά και στους γηγενείς...

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ:

top