σχόλιο ID-ont: Το μεγαλείο της ασφάλειας της ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης !!! Σκεφτείτε τι έχει να γίνει με την κρατική ...

Οι διεθυντές τριών εταιρειών πιστωτικών καρτών -από αριστερά NH Nonghyup, Lotte και KB Kookmin- ζητούν ταπεινά συγννώμη 

Πιστωτικές κάρτες στη φόρα

Είκοσι εκατομμύρια Νοτιοκορεάτες -σχεδόν ο μισός πληθυσμός της χώρας- έπεσαν θύματα ενός τεχνικού υπολογιστών ο οποίος υπέκλεψε τους αριθμούς των πιστωτικών καρτών τους από βάσεις δεδομένων στις οποίες είχε πρόσβαση.

Ο δράστης της υποκλοπής εργαζόταν στην εταιρεία Korea Credit Bureau, η οποία αναλαμβάνει να ελέγχει τα προφίλ των κατόχων πιστωτικών καρτών, και έχει πρόσβαση στις βάσεις δεδομένων που διατηρούν εταιρείες πιστωτικών καρτών.

Τα δεδομένα αντιγράφηκαν από τις βάσεις δεδομένων σε ένα USB stick και τελικά πωλήθηκαν σε εταιρείες μάρκετινγκ, των οποίων οι διευθυντές συνελήφθησαν μαζί με το δράστη.

Οι αρμόδιες αρχές εξετάζουν τώρα αν ήταν επαρκή τα μέτρα ασφάλειας στις τρεις εταιρείες πιστωτικών καρτών που επηρεάστηκαν -KB Kookmin, Lotte Card, NH Nonghyup Card- των οποίων οι διευθυντές απολογήθηκαν δημόσια.

Η Επιτροπή Οικονομικών Υπηρεσιών, κύρια ρυθμιστική αρχή των οικονομικών υπηρεσιών, διαβεβαίωσε μάλιστα ότι «οι εταιρείες πιστωτικών καρτών θα καλύψουν οποιαδήποτε οικονομική απώλεια υπέστησαν οι πελάτες τους λόγω του τελευταίου ατυχήματος».

Το περιστατικό δεν ήταν η πρώτη υποκλοπή δεδομένων μεγάλης κλίμακας στη χώρα. Όπως αναφέρει το BBC, το 2011 είχαν υποκλαπεί οι κωδικοί πρόσβασης 35 εκατομμυρίων λογαριασμών στο κοινωνικό δίκτυο Cyworld, και το 2012 δύο χάκερ συνελήφθησαν για υποκλοπή που αφορούσε 8,7 εκατομμύρια συνδρομητές κινητής τηλεφωνίας.


http://news.in.gr/science-technology/article/?aid=1231288569

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top