σχόλιο ID-ont: Το 64% (33% λένε ΟΧΙ + 31% νοιώθουν άβολα) φοβάται την αχρήματη κοινωνία. Μόνο το 23% νοιώθει ασφάλεια με τις ηλεκτρονικές συναλλαγές. 

Ορίστε "πεδίον δόξης λαμπρό" για τους διαμορφωτές της κοινής γνώμης: αναμένουμε πλέον τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και οι εταιρείες antivirus να αναπτύξουν εκστρατείες "τόνωσης της εμπιστοσύνης" του κοινού προς την αχρήματη κοινωνία...

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: O λόγος είναι ότι δεν πιστεύουν πως οι φορητές συσκευές είναι επαρκώς προστατευμένες όσον αφορά αγορές στο διαδίκτυο ή όταν χρησιμοποιούν online banking. 

Η πρόσφατη έρευνα Kaspersky Consumer Security Risks ανέδειξε ότι ένας στους τρεις χρήστες mobile συσκευών στην Ευρώπη δεν αισθάνεται ασφαλής να πραγματοποιεί ηλεκτρονικές πληρωμές με smartphones ή tablets. O λόγος είναι ότι δεν πιστεύουν πως οι φορητές συσκευές είναι επαρκώς προστατευμένες όσον αφορά αγορές στο διαδίκτυο ή όταν χρησιμοποιούν online banking.

Τα ηλεκτρονικά καταστήματα, οι ηλεκτρονικές πληρωμές και τα συστήματα e-banking έχουν κάνει τις οικονομικές συναλλαγές ευκολότερες. Σήμερα, οι χρήστες μπορούν να πληρώσουν λογαριασμούς, να αγοράσουν σπάνια αντικείμενα και να πραγματοποιήσουν συναλλαγές με μερικά μόνο κλικ, χωρίς να σπαταλούν χρόνο σε ουρές.

Η ευρεία χρήση των smartphones και των tablets κάνει τις online τραπεζικές συναλλαγές ακόμα πιο εύκολες. Με τα ειδικά χαρακτηριστικά αυτών των gadgets, οι χρήστες μπορούν να διαχειριστούν τα πάντα, όχι μόνο όταν βρίσκονται στο σπίτι ή στο γραφείο, αλλά απ’ όπου υπάρχει πρόσβαση στο Internet ή σήμα στο κινητό. Ωστόσο, αρκετοί ιδιοκτήτες smartphones και tablets δεν κατανοούν τα οφέλη που προσφέρει αυτή η άμεση πρόσβαση και φαίνεται ότι πολλοί διστάζουν να «καλωσορίσουν» τις τεχνολογίες mobile banking.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 33% των ερωτηθέντων στην Ευρώπη δεν θα χρησιμοποιούσε μια φορητή συσκευή για online συναλλαγές, όπως η αγορά προϊόντων σε online καταστήματα. Ένα ελαφρώς μικρότερο, αλλά καθόλου ευκαταφρόνητο, ποσοστό κατόχων smartphones και tablets (31%) δεν αισθάνεται άνετα με τη χρήση των συσκευών του για ηλεκτρονικές τραπεζικές συναλλαγές. Μόνο το 23% των χρηστών smartphones και το 45% των χρηστών tablets δεν ανησυχεί με την εισαγωγή οικονομικών πληροφοριών στα gadgets τους.

Το Android είναι το πιο δημοφιλές λειτουργικό σύστημα φορητών συσκευών στον κόσμο και – ως εκ τούτου – αποτελεί συχνότερα θύμα επιθέσεων από ψηφιακούς εγκληματίες. Αυτό είναι λογικό, δεδομένου του ότι όσο περισσότεροι χρήστες στοχοποιούνται, τόσο πιο εύκολο είναι για τους απατεώνες να αντλήσουν παράνομα έσοδα. Σύμφωνα με την Kaspersky Lab, το 99% των δειγμάτων mobile malware έχει αναπτυχθεί για το Android. Το 2012, οι ειδικοί της εταιρείας εντόπισαν 35.000 δείγματα malware για Android. Στο πρώτο εξάμηνο του 2013, ο αριθμός αυτός αυξήθηκε και ξεπέρασε τα 47.000.

Για τον παραπάνω λόγο, το 11% των ερωτηθέντων στην Ευρώπη ανέφερε ότι δε θα χρησιμοποιούσε το Android για χρηματοοικονομικές συναλλαγές.

Οι πλαστές εφαρμογές Android για online τραπεζικές λειτουργίες, οι επιθέσεις phishing και οι κακόβουλες επιθέσεις που αναπτύχθηκαν για να υποκλέπτουν τα δεδομένα του χρήστη μέσω του πληκτρολογίου είναι μερικά από τα κακόβουλα εργαλεία που έχουν χρησιμοποιηθεί συχνότερα στις επιθέσεις εναντίον των κατόχων συσκευών Android.

Γενικά, δεν μπορεί κάποιος να κατηγορήσει του κατόχους smartphones και tablets ότι είναι υπερβολικά προσεκτικοί κατά τη πραγμαποιήση οικονομικών συναλλαγών. Ωστόσο, παρά την αύξηση του αριθμού των απειλών για το Android, οι χρήστες μπορούν να πραγματοποιούν πληρωμές μέσω φορητών συσκευών, προστατεύοντας τη συσκευή τους με μια αξιόπιστη λύση ασφάλειας.

Προστασία από την Kaspersky Lab

Για να προστατεύσει τους χρήστες Android συσκευών από τους ψηφιακούς εγκληματίες, η Kaspersky Lab ανέπτυξε το Kaspersky Internet Security for Android, μια λύση ασφαλείας που είναι εύκολη στη χρήση και διαθέτει μια ποικιλία μηχανισμών προστασίας, οι οποίοι είναι σε θέση να παρέχουν υψηλής ποιότητας ασφάλεια στους ιδιοκτήτες φορητών συσκευών.

Οι προηγμένες τεχνολογίες ανίχνευσης κακόβουλου λογισμικού που ενσωματώνει αυτή τη λύση εμποδίζουν την εγκατάσταση spyware που «μιμείται» τραπεζικές εφαρμογές, ακόμη και αν αυτό το πρόγραμμα έχει κατέβει από το επίσημο κατάστημα Google Play. Το ενσωματωμένο σύστημα anti-phishing εντοπίζει και μπλοκάρει τις πλαστές σελίδες τραπεζών, ηλεκτρονικών καταστημάτων και συστημάτων ηλεκτρονικών πληρωμών, οι οποίες χρησιμοποιούνται συχνά από τους απατεώνες για να ξεγελαστούν τα θύματα και να αποκαλύψουν στοιχεία σύνδεσης και στοιχεία λογαριασμού. Μια άλλη ειδική λειτουργία του Kaspersky Internet Security for Android είναι η δυνατότητα ελέγχου των web links που λαμβάνονται μέσω γραπτών μηνυμάτων, προστατεύοντας τους χρήστες από κακόβουλες επιθέσεις μέσω μαζικής αποστολής SMS, οι οποίες χρησιμοποιούνται συχνά από τους ψηφιακούς εγκληματίες.

Η λύση της Kaspersky Lab προσφέρει αξιόπιστη προστασία από όλες σχεδόν τις απειλές - συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που στοχοποιούν τα χρήματα των χρηστών.

Το Kaspersky Internet Security for Android είναι διαθέσιμο στο επίσημο site της Kaspersky Lab και στο Google Play. Η λύση είναι ενσωματωμένη και στο Kaspersky Internet Security – Multi-Device, ένα προϊόν που αναπτύχθηκε για να προστατεύει ταυτόχρονα πολλές φορητές συσκευές που «τρέχουν» διαφορετικά λειτουργικά συστήματα.

http://portal.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathworld_1_09/01/2014_535211

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top