Αν και πλέον έχει αποκατασταθεί η τάξη στους λογαριασμούς social media του Skype, εχθές πρώτη μέρα του 2014, το Twitter και το Facebook της πλατφόρμας online επικοινωνίας άρχισαν να μεταδίδουν μηνύματα κατά της Microsoft και κατά της NSA και των πρακτικών παρακολούθησης. 

Τα tweets και τα status updates που μετέδιδαν οι επίσημοι λογαριασμοί του Skype, και έλαβαν χιλιάδες retweets και αναδημοσιεύσεις, κατηγορούσαν ανοιχτά την Microsoft ότι συνεργάζεται με την NSA και παρακινούσαν τον κόσμο να σταματήσει να χρησιμοποιεί προϊόντα της εταιρείας.

Η ομάδα "Συριακός Ηλεκτρονικός Στρατός" που υποστηρίζει ανοιχτά τον Bashar al-Assad, ανέλαβε την ευθύνη για την κυβερνοεπίθεση, ενώ στο παρελθόν έχει απασχολήσει τα media με επιθέσεις σε site όπως των New York Times, των Financial Times, του επίσημου λογαρισμού BBC Weather στο Twitter, καθώς και στο ίδιο το Twitter.
Δύο ώρες μετά την επίθεση, το Skype έθεσε υπό τον έλεγχό του και πάλι τους λογαριασμούς του, έσβησε τα επίμαχα μηνύματα, ενώ δήλωσε ότι δεν εκλάπησαν άλλα στοιχεία.

http://www.lifo.gr/now/digital-life/39929
Αν και πλέον έχει αποκατασταθεί η τάξη στους λογαριασμούς social media του Skype, εχθές πρώτη μέρα του 2014, το Twitter και το Facebook της πλατφόρμας online επικοινωνίας άρχισαν να μεταδίδουν μηνύματα κατά της Microsoft και κατά της NSA και των πρακτικών παρακολούθησης. Τα tweets και τα status updates που μετέδιδαν οι επίσημοι λογαριασμοί του Skype, και έλαβαν χιλιάδες retweets και αναδημοσιεύσεις, κατηγορούσαν ανοιχτά την Microsoft ότι συνεργάζεται με την NSA και παρακινούσαν τον κόσμο να σταματήσει να χρησιμοποιεί προϊόντα της εταιρείας. Η ομάδα "Συριακός Ηλεκτρονικός Στρατός" που υποστηρίζει ανοιχτά τον Bashar al-Assad, ανέλαβε την ευθύνη για την κυβερνοεπίθεση, ενώ στο παρελθόν έχει απασχολήσει τα media με επιθέσεις σε site όπως των New York Times, των Financial Times, του επίσημου λογαρισμού BBC Weather στο Twitter, καθώς και στο ίδιο το Twitter. Δύο ώρες μετά την επίθεση, το Skype έθεσε υπό τον έλεγχό του και πάλι τους λογαριασμούς του, έσβησε τα επίμαχα μηνύματα, ενώ δήλωσε ότι δεν εκλάπησαν άλλα στοιχεία. Πηγή: www.lifo.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top