Θεατής σινεμά που φορούσε τα πρότυπα Γυαλιά της Google ενώ παρακολουθούσε μια ταινία στην μεγάλη οθόνη αλυσίδας κινηματογράφων στις ΗΠΑ οδηγήθηκε εκτός αίθουσας από αστυνομικούς και προσωπικό ασφάλειας, υπέστη εξονυχιστική έρευνα και ανακρίθηκε τρεμάμενος έως ότου κατορθώσει να αποδείξει ότι δεν είχε καταγράψει την ταινία Jack Ryan: Shadow Recruit και ότι δεν συμμετείχε σε κάποια μαφιόζικη συμμορία διακίνησης πειρατικών ταινιών. 

Η μαρτυρία του καταγράφεται από το The Gadgeteer.com και αφορά συμβάν στις 18 Ιανουαρίου 2014 σε αίθουσα της αλυσίδας AMC στην πρωτεύουσα της αμερικανικής πολιτείας του Οχάιο, Κολόμπους. Ο πρωταγωνιστής φορούσε τα γυαλιά της Google καθώς έφεραν ενσωματωμένους φακούς οράσεως, δεν ήταν όμως ενεργά για να μην αποσπούν την προσοχή του καθώς παρακολουθούσε την ταινία με την σύζυγό του. Για να αποδείξει την αθωότητά του, ζήτησε να συνδέσει τα Γυαλιά της Google σε laptop και να προβάλλει ό,τι υπήρχε στην μνήμη τους -προσωπικές φωτογραφίες με την σύζυγο και τον σκύλο τους, ενώπιον των αστυνομικών της της υπηρεσίας εσωτερικής ασφάλειας DHS (Department of Homeland Security), αρμοδιότητα της οποίας είναι και η προστασία πνευματικής ιδιοκτησίας.

 
Η ιστορία -την οποία περιγράφει με ιδιαίτερη συναισθηματική φόρτιση ο πρωταγωνιστής- έλαβε τέλος με την παρουσία εκπροσώπου της Ένωσης Κινηματογραφικών Παραγωγών της Αμερικής εξηγώντας ότι έχουν καταγραφεί περιστατικά πειρατείας της συγκεκριμένης ταινίας στα σινεμά της αλυσίδας και γι'αυτό επιδεικνύουν ιδιαίτερη ευαισθησία.

Εκπρόσωπος της αλυσίδας AMC επιβεβαίωσε το γεγονός και δήλωσε στο BusinessInsider.com πως «η εταιρεία είναι φίλος της τεχνολογίας και της καινοτομίας, εντούτοις δεν επιτρέπεται να φορούν οι θεατές κινηματογράφου συσκευές που έχουν την δυνατότητα καταγραφής βίντεο». 

Μετά την διεύρυνση του προγράμματος Google Glass Explorer τον Νοέμβριο του 2013, εκτιμάται ότι 40.000 άνθρωποι φορούν τα Γυαλιά της Google στις ΗΠΑ.
Τα Γυαλιά της Google επιτρέπουν την λήψη φωτογραφιών και βίντεο 10 δευτερολέπτων -με δυνατότητα διαδοχικής επέκτασης του χρόνου λήψης με το πάτημα ενός κουμπιού πάνω στο σκελετό και την φωνητική εντολή που διαδέχεται την εντολή (Ok Glass, take a picture, Ok glass, record a video). Διαβάστε περισσότερα για το Google Glass στο in.gr Τεχνολογία, tech.in.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top