Μπορείτε να προστατεύσετε το PIN σας από έναν νέο εχθρό που υπάρχει στα χέρια των απατεώνων; Η τεχνολογία εξελίσσεται και μαζί με αυτή και οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται για κάθε είδους κλοπής. Ας μιλήσουμε για τις θερμικές κάμερες που κάποτε ήταν ακριβές και ογκώδεις. Έτσι πολύ λίγοι άνθρωποι μπορούσαν να τις πάρουν στα χέρια τους. Με το νέο εξάρτημα του iPhone FLIR, η συσκευή σας μετατρέπεται σε κάμερα θερμικής απεικόνισης. 

Η συσκευή είναι πολύ προσιτή και απίστευτα διακριτική. Κάπου εδώ αρχίζουν όλα… Για αυτό ακριβώς το λόγο έχει αρχίσει να χρησιμοποιείται από πολλούς και φυσικά από διάφορους εγκληματίες που έχουν σαν στόχο να υποκλέψουν PIN πιστωτικών καρτών.
  
Ο πρώην μηχανικός της NASA JPL Mark Rober με ένα βίντεο σας εξηγεί πολύ απλά, πως μπορεί κάποιος εγκληματίας να υποκλέψει το ΡIN σας από την θερμότητα που αφήνουν τα δάχτυλά σας στα πλήκτρα, μιας μηχανής.

Δείτε το βίντεο και διαβάστε παρακάτω τους τρόπους προφύλαξης:



Εφόσον λοιπόν γνωρίζετε πια το κόλπο των απατεώνων είναι πολύ εύκολο να προστατευτείτε, αγγίζοντας απλά περισσότερα πλήκτρα από αυτά που χρησιμοποιείτε για την εγγραφή του ΡIN σας. Εναλλακτικά, όταν τελειώσετε την πληκτρολόγηση μπορείτε να τοποθετήσετε όλη σας την παλάμη πάνω στο πληκτρολόγιο ούτως ώστε να ζεσταθούν όλα τα πλήκτρα. Μπορείτε ακόμα να πληκτρολογήσετε χρησιμοποιώντας ένα στυλό ή κάποιο άλλο αντικείμενο που δεν θα μεταφέρει θερμότητα.

Τα καλά νέα είναι ότι συνήθως δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για τα πληκτρολόγια που είναι από μέταλλο. Τα μεταλλικά πληκτρολόγια αντανακλούν την θερμότητα σαν ένας καθρέπτης. 

Προσοχή λοιπόν, τώρα γνωρίζετε και φυσικά δεν υπάρχει καμία δικαιολογία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top