Την απόλυτη "οδύσσεια" έζησαν την Κυριακή περισσότεροι από 1.400 επιβάτες στο αεροδρόμιο της Βαρσοβίας στην Πολωνία, καθώς δέκα αεροπλάνα, στα οποία επέβαιναν, ελέγχονταν από ομάδα χάκερ, με αποτέλεσμα να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο της Βαρσοβίας και όχι στον προορισμό τους.
Όλα αυτά, όπως αναφέρει το mashable.com, την ώρα που άλλες 12 πτήσεις καθυστερούσαν για τον ίδιο λόγο.

Οι χάκερ κατέλαβαν τα συστήματα εδάφους της εταιρίας, υπεύθυνα για την δημιουργία σχεδίων πτήσεων, με αποτέλεσμα οι υπεύθυνοι να μην μπορούν να τα χειρίζονται και το αεροδρόμιο της Βαρσοβίας να παραλύσει για ένα σύντομο χρονικό διάστημα.

Εκπρόσωπος της εταιρίας δήλωσε πως οι υπολογιστές του αεροδρομίου είχαν τεθεί εκτός λειτουργίας, ωστόσο το αεροδρόμιο δεν έχει επηρεαστεί σημαντικά, παρά μόνο όσον αφορά τις προσγειώσεις των πτήσεων και τις καθυστερήσεις άλλων.

Παράλληλα, επισήμανε πως η κατάσταση έχει τεθεί υπό έλεγχο και πως δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Ενώ, τόνισε πως η λειτουργία του αεροδρομίου έχει αποκατασταθεί και συνεχίζεται σε κανονικούς ρυθμούς.

Οι αρχές αναφέρουν ότι εξετάζουν το περιστατικό και προσπαθούν να εντοπίσουν τους χάκερ, καθώς είναι σίγουροι πως πρόκειται για ομάδα και όχι για μεμονωμένη δράση.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top