Την αναπτύσσει η ομάδα «τεχνητής νοημοσύνης» της δημοφιλούς υπηρεσίας κοινωνικής δικτύωσης.

Πάνω σε μια νέα τεχνολογία εργάζεται η ομάδα «τεχνητής νοημοσύνης» του Facebook, μέσω της οποίας θα είναι εφικτή η αναγνώριση προσώπων σε φωτογραφίες ακόμα κι όταν αυτά δεν φαίνονται καλά ή είναι θολά.

Οι ετικέτες

Η πιο δημοφιλής ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο ήδη συλλέγει πληροφορίες από τις φωτογραφίες που ανεβάζουν οι χρήστες, προτείνοντας ετικέτες για τους ανθρώπους που πιθανόν βρίσκονται σε αυτές. Από ό,τι φαίνεται ωστόσο, το Facebook έχει σκοπό να εξελίξει την τεχνολογία αυτή σε ένα νέο επίπεδο. Ερευνητές της ομάδας τεχνητής νοημοσύνης της υπηρεσίας εργάζονται πάνω σε μια νέα τεχνολογία η οποία στόχο έχει να αναγνωρίζει τα πρόσωπα που περιλαμβάνονται σε μία φωτογραφία ακόμα κι αν κάποιος δεν φαίνεται καθαρά στην εικόνα.

Ο αλγόριθμος θα αναλύει περισσότερα από 100 διαφορετικά μέρη του σώματος και θα χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπων. Η ιδέα πίσω από αυτό το εγχείρημα είναι να είναι δυνατή η αναγνώριση του ίδιου ατόμου σε διαφορετικές φωτογραφίες, ακόμα και σε διαφορετικές πόζες.

Το Facebook υποστηρίζει ότι το ποσοστό επιτυχίας της μεθόδου αυτής είναι 83% μετά από δοκιμές που διεξήχθησαν σε 581 διαφορετικούς ανθρώπους. Η χρήση της τεχνολογίας αναγνώρισης προσώπων έχει εγείρει τις ανησυχίες σχετικά με την προστασία της ιδιωτικής ζωής, ενώ έχει δημιουργήσει πληθώρα νομικών ζητημάτων για το Facebook. Μόλις την περασμένη εβδομάδα, οι ανησυχίες σχετικά με την εν λόγω τεχνολογία οδήγησαν την υπηρεσία στο να αναβάλει τη διάθεση στην Ευρώπη μιας νέας εφαρμογής για διαμοιρασμό φωτογραφιών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top