Απορία ID-ont: Εάν η Αμερικάνικη Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση είναι σουρωτήρι, τότε θα πρέπει να ανησυχούμε για την αντίστοιχη Ελληνική, ή εμείς την έχουμε φτιάξει καλύτερη από τους Αμερικανούς; 

Μιλάμε για την απογραφή των Ελλήνων δημοσίων υπαλλήλων, την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, την κατ'επανάληψη εξαγγελλόμενη Κάρτα Πολίτη, την πρόσφατα χορηγηθείσα Κάρτα Σίτισης κοκ...

ΣΚΑΙ: Θύμα τεράστιας κυβερνοεπίθεσης έγιναν εκ νέου υπολογιστικά συστήματα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Οι χάκερς κατόρθωσαν να κλέψουν προσωπικά δεδομένα περίπου 4 εκατομμυρίων νυν και πρώην υπαλλήλων της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, αποκτώντας παράνομα πρόσβαση στα αρχεία του Γραφείο Διαχείρισης Προσωπικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες των «New York Times», της «Washington Post» και άλλων διεθνών μέσων ενημέρωσης, οι δράστες φαίνεται πως έχουν ως βάση την Κίνα. Ακόμα δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση για την προέλευση της επίθεσης.


Άγνωστο παραμένει αν οι δράστες απέκτησαν πρόσβαση και σε δεδομένα υψηλόβαθμων αξιωματούχων, εργαζόμενων στις μυστικές υπηρεσίες ή υπαλλήλων των υπηρεσιών ασφαλείας.

Σε κάθε περίπτωση, η κλοπή των προσωπικών στοιχείων μπορεί να επηρεάσει πολλές κυβερνητικές υπηρεσίες, ενώ παράλληλα εκθέτει εκατομμύρια ανθρώπους, καθώς τα στοιχεία τους μπορεί να χρησιμοποιηθούν σε απάτες και διάφορες εγκληματικές δραστηριότητες.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, η επίθεση εντοπίστηκε τον Απρίλιο, όμως κατά πάσα πιθανότητα είχε αρχίσει από τα τέλη του 2014.

Την υπόθεση ερευνά το FBI, σε συνεργασία με το υπουργείο Εθνικής Ασφάλειας.

Πρόκειται για το δεύτερο πολύκροτο περιστατικό κυβερνοεπίθεσης σε συστήματα του αμερικανικού κράτους. Πέρυσι, ο Λευκός Οίκος και το υπουργείο Εξωτερικών ανακάλυψαν πως τα υπηρεσιακά συστήματα e-mail τους είχαν χτυπηθεί από χάκερς. Πίσω από την επίθεση πιστεύεται πως βρίσκονται ρώσοι δράστες.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top