σχόλιο ID-ont: Πέρασε από διαβούλευση λίγων ημερών - συγκεκριμένα διήρκεσε μόνο 3 ημέρες: από 16/6 έως 19/6 - και κάτω από σχετικά άσχετο νομοσχέδιο (αφορούσε τους ΟΤΑ), ένα ακόμη βήμα προς την Κάρτα Πολίτη: αυτό της διασύνδεσης των αρχείων. βλ. http://www.opengov.gr/ypes/?p=2792

Μάλιστα στο συγκεκριμένο άρθρο του σχεδίου νόμου δεν αποκρύπτεται ότι απώτερος λόγος της διασύνδεσης των αρχείων αποτελεί η προετοιμασία για την έκδοση της Κάρτας του Πολίτη (διαβάστε κατωτέρω).

Αυτοί, βρέξει χιονίσει, δεξιά κεντρώα αριστερή κυβέρνηση έχουν χαράξει αδιατάρακτη πορεία προς το στόχο τους. Πρόκειται για στόχο που υπερβαίνει τα κομματικά πλαίσια. Με ποια λογική, ιδιαίτερα αριστερή κυβέρνηση, επιμένει στο ανηλεές φακέλωμα;;; 

"Άρθρο 21: Διασύνδεση πληροφοριακών συστημάτων πρώην Υπουργείων Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη (Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης).
  1. Η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και η Διεύθυνση Πληροφορικής της Ελληνικής Αστυνομίας του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης μπορούν να διασυνδεθούν ηλεκτρονικά, ώστε τα δεδομένα του Εθνικού Δημοτολογίου, του Εθνικού Ληξιαρχείου και των Αστυνομικών Ταυτοτήτων να είναι προσβάσιμα από  πληροφοριακά συστήματα και των δύο φορέων, για την αντιμετώπιση των υπηρεσιακών αναγκών τους, για τη διόρθωση των μητρώων τους και για την έκδοση της Κάρτας του Πολίτη.
  2. Η ανωτέρω διασύνδεση πραγματοποιείται με την επιφύλαξη της διασφάλισης της προστασίας προσωπικών δεδομένων, σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 2472/1997, όπως ισχύει, καθώς και των συναφών σχετικών ρυθμίσεων.
  3. Τα πληροφοριακά συστήματα Εθνικού Δημοτολογίου, Εθνικού Ληξιαρχείου και Αστυνομικών Ταυτοτήτων των φορέων της παραγράφου 1, έχουν την υποχρέωση να διασφαλίζουν συνεχή και απρόσκοπτη, πλήρη και σε πραγματικό χρόνο πρόσβαση στα αρχεία τους, προκειμένου να είναι εφικτή η διασταύρωση, η άντληση και η συμπλήρωση των αναγκαίων στοιχείων τους.
  4. Για τη διασφάλιση της απρόσκοπτης λειτουργίας της διασύνδεσης μπορούν να συναφθούν μεταξύ των φορέων της παραγράφου 1 πρωτόκολλα συνεργασίας με πληροφορίες και προδιαγραφές, η υπογραφή των οποίων θα σηματοδοτεί την έναρξη της εν λόγω διασύνδεσης.
Κάθε άλλη διάταξη που αντίκειται στην ανωτέρω διασύνδεση καταργείται."

ID-ont

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top