σχόλιο ID-ont: Δυστυχώς, Δυστυχώς, Δυστυχώς. Οι βιομετρικοί τρόποι αναγνώρισης είναι εφιάλτης για την προσωπική ελευθερία του ανθρώπου...

Σχεδόν όλοι οι μεγάλοι οργανισμοί θα χρησιμοποιήσουν τεχνολογία βιομετρικής πιστοποίησης έως το 2020 παρ όλες τις γενικές ανησυχίες που υπάρχουν για την τεχνολογία αυτή.

Η γνωστή εταιρεία Spiceworks εξέτασε σχεδόν 500 μέλη στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη για να συγκεντρώσει τις απόψεις τους σχετικά με την βιομετρική τεχνολογία στο θέμα πιστοποίησης. Η έρευνα έδειξε ότι το 62% την χρησιμοποιεί ήδη σε κάποια μορφή, ενώ το 24% θα το κάνει τα επόμενα δύο χρόνια. Οι περισσότεροι θεωρούν ότι είναι η καλύτερη εναλλακτική λύση για τα static passwords, τα PIN και τις προσωπικές ερωτήσεις ασφάλειας ενώ μόλις το 10% πιστεύει ότι τα βιομετρικά στοιχεία είναι αρκετά ασφαλή ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως η μοναδική μορφή πιστοποίησης.

Αυτό σημαίνει ότι στις περισσότερες περιπτώσεις οι εταιρείες θα χρησιμοποιήσουν έναν συνδυασμό των διαφόρων τεχνολογιών.

Οι σαρωτές δακτυλικών αποτυπωμάτων ήταν η πιο δημοφιλής μορφή βιομετρικών στοιχείων μεταξύ των ερωτηθέντων (57%), ακολουθούμενη από αναγνώριση προσώπου (14%), αναγνώριση γεωμετρίας χεριών (5%), σαρωτές ίριδας (3%), φωνητική αναγνώριση (2%) και αναγνώριση παλάμης (2%).

Η Apple φαίνεται να έχει το προβάδισμα όσον αφορά τη σάρωση των δακτυλικών αποτυπωμάτων (34%) και την αναγνώριση προσώπου (14%). Οι αναγνώστες δακτυλικών αποτυπωμάτων της Lenovo (13%) και οι αναγνώστες δακτυλικών αποτυπωμάτων της Samsung (13%) ήταν επίσης δημοφιλείς, όπως και το Windows Hello face login (13%) και το Android Face Unlock (7%).

Πέρα βεβαία από τα στοιχεία των οργανισμών, όσον αφορά τους μηχανικούς ασφάλειας μόνο το 23% πιστεύει ότι ο βιομετρικός έλεγχος ταυτότητας θα αντικαταστήσει τους παραδοσιακούς κωδικούς πρόσβασης τα επόμενα δυο με τρία χρόνια και αυτό γιατί όπως λένε δεν υπάρχει αρκετή διαφάνεια στις πιθανές ευπάθειες των βιομετρικών συστημάτων (65%) ούτε και για την συλλογή βιομετρικών δεδομένων και τον τρόπο που θα τα διαχειρίζονται οι εταιρίες (63%).

https://secnews.gr/163910/oi-etaireies-uiothetoun-biometrika-susthmata/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top