Όταν πρόκειται για την πληρωμή, οι Γερμανοί φαίνεται να παραμένουν συντηρητικοί, κυρίως όταν πρόκειται για αγορές μέσω Internet. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Εμπορικού Ερευνητικού Ιδρύματος ECC (Handelsforschungsinstitut ECC), που εδρεύει στην Κολωνία, οι περισσότεροι καταναλωτές προτιμούν να πληρώνουν με … μετρητά!

Περίπου το 41% των ερωτηθέντων προτιμούν αυτήν την “κλασική” μέθοδο πληρωμής, ενώ αρκετά λιγότεροι (ποσοστό 32%) δήλωσαν ότι θα επέλεγαν τον δεύτερο σε δημοτικότητα τρόπο, αυτόν της πληρωμής μέσω του συστήματος Paypal. Οι υπόλοιποι τρόποι, όπως μέσω πιστωτικής κάρτας ή άμεσης πληρωμής ή κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό φαίνεται να μην προτιμώνται και ιδιαίτερα.

«Παρά τις συνεχείς καινοτομίες στην αγορά πληρωμών καμία μέθοδος δεν μπορεί να αλλάξει την άποψη των καταναλωτών και την προτίμηση για την πληρωμή με μετρητά ή μέσω Paypal. Οι προτιμήσεις έχουν εδραιωθεί στην πλειοψηφία των online αγοραστών», δήλωσε ένας από τους συντάκτες της μελέτης, Malte Krüger.

Σύμφωνα με τη μελέτη, οι καταναλωτές έχουν τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ επτά μεθόδων πληρωμής κατά μέσο όρο, όταν πραγματοποιούν αγορές στα γερμανικά ηλεκτρονικά καταστήματα. Οι πιο συχνά χρησιμοποιούμενες είναι η Paypal και η προπληρωμή.


Από την άλλη πλευρά, μόνο το 71% των καταστημάτων προσφέρουν την δυνατότητα πληρωμής με μετρητά στους καταναλωτές. Έτσι, γίνεται φανερή – σύμφωνα με τη μελέτη – μια σημαντική διαφορά μεταξύ των επιθυμιών του αγοραστή και της προσφοράς των εμπόρων.

https://www.allesgr.de/nea/156116/germania-ki-omos-i-katanalotes-protimoun-tis-diadiktyakes-agores-me-metrita.html 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top