Το τσιπάκι !!!


Ε... όχι, αρνούμαι σας λέω. Όχι και πάλι όχι, προτιμώ να περάσω στην παρανομία. Ο σκύλος μου, ξέρετε, ο πιστός φίλος ανέκαθεν του ανθρώπου – αυτός που γαβγίζει παιχνιδιάρικα στον κάθε επισκέπτη του σπιτιού μας κουνώντας την ουρά του, αντί ο αφιλότιμος να προκαλεί δέος, και να μας φυλάει από τα κακά ζαμάνια που περνάμε - που κατοικοεδρεύει στην αυλή, είναι αυτός που μας υποδέχεται πρώτος όταν γυρνάμε πίσω στο σπίτι.

Tελευταία το καθήκον αυτό της υποδοχής, το ακολουθεί πιστά και ο γάτος μας ο Τσίτσο, όταν ευρίσκεται εντός της αυλής και δεν ξενογυρνά σε γειτονικές αυλές και κεραμίδια, τα αγαπητά μας λοιπόν οικόσιτα κινδυνεύουν, από τι λέτε;
Αν δεν το ξέρατε, καιρός είναι να μάθετε. Από κάποιους φωστήρες που σκέφτηκαν ότι καλό θα είναι οι σκύλοι να γίνουν ολίγον ηλεκτρονικοί. Πως δηλαδή; Μα είναι απλό, με μία ένεση μέσα στην οποία υπάρχει ηλεκτρονικό τσιπάκι, και το οποίο αφού μπει στο σώμα λειτουργεί εκεί, κάτω από το δέρμα. Ε και λοιπόν; Που ευρίσκεται η χρησιμότητα ενός όχι και τόσο αμελητέου εξόδου – γιατί τίποτα σήμερα δεν γίνεται τζάμπα - και γιατί σκύλος και άνθρωπος να υποστούν την ταλαιπωρία;

Μα φυσικά για να μην πληρώσουν τα πρόστιμα, που ανέρχονται λέει σε χίλια τόσα ευρώ, και τα οποία προβλέπει ο σχετικά με τούτο ψηφισθείς νόμος.

Αδιόρθωτος εγώ πάντα επιμένω να μάθω σε τι θα χρησιμεύσει το τσιπάκι, πέρα από το να μην πληρώσω το σχετικό πρόστιμο. Έμαθα λοιπόν ότι ο μπόγιας θα είναι και αυτός ηλεκτρονικά εξοπλισμένος, με πλήρη μάλιστα εξάρτηση, και θα γυρνά όχι μόνο με την σχετική απόχη, αλλά και με το σχετικό σκάνερ, δηλαδή όργανο που όταν πλησιάζει το σκύλο, θα φαίνεται στη οθόνη του, το όνομα του σκύλου, ξέρετε ... Τζάκ, Μπούμπης, Τζούλη κ.λ.π., ημερομηνία γέννησης, χρώμα, ποιος είναι ο ιδιοκτήτης, και λοιπές άλλες πολύτιμες πληροφορίες. Αλίμονο στον σκύλο που θα κυκλοφορεί χωρίς τέτοια ‘‘ταυτότητα’’.

Έριξα πολύ γέλιο, όταν άκουσα στο ραδιόφωνο ότι το ‘‘μέτρο’’ θα επεκταθεί σε όλα τα ... άλλα, Πέτς κατά το Αγγλικόν, κυρίως τις γάτες. Προσωπικά πιστεύω ότι δεν πρέπει να εξαιρεθούν του νόμου οι παπαγάλοι, τα καναρίνια, οι καρδερίνες – και γιαυτό πρέπει να αρχίσει αγώνας -, και να παύσει επιτέλους γι’αυτά μια τέτοια περιφρονητική αντιμετώπιση. Σκέφτηκα λοιπόν ότι ενδεχομένως να βρεθώ σε πολύ δύσκολη θέση, διότι άντε να αποδείξεις στο μπόγια που κυνηγάει κάποια γάτα στα κεραμίδια σου, ότι δεν αυτή η γάτα η δικιά σου, και ότι για όλα φταίει ο Τσίτσο ο γάτος και η κοινωνικές του σχέσεις.

Πανικοβλήθηκα δε όταν έμαθα ότι, στα στοιχεία που το τσιπάκι αναφέρει, πρέπει είναι και το όνομα πατρός και μητρός. Ο Τσίτσο ο γάτος μας είναι αγνώστου πατρός και μητρός, ενώ η Λίντα η σκύλα μας – ομολογώ ανακουφίστηκα λίγο – είναι ευτυχώς μόνον αγνώστου πατρός.

Θα αναγράφονται λέει και ιατρικές πληροφορίες και τα σχετικά εμβόλια, δεν ξέρεις τι γίνεται ..., άμα σε δαγκώσει κανένας κοπρίτης στο χωριό, θα έρθει από την Αθήνα ο μπόγιας με το ‘‘σκάνερ’’ για να δει αν πάσχει από λύσσα, και αν μέχρι τότε ζεις έχει καλώς, αν όχι... θα πρέπει να ενημερωθεί το τσιπάκι του κοπρίτη με όλο το ιστορικό...

Σήμερα μόλις έμαθα ότι, στην Ιταλία λέει οι κτηνίατροι, ειδικεύονται στην ψυχολογική υποστήριξη των ... Πέτς, γιατί διαπιστώθηκε ότι ορισμένοι σκύλοι και γάτες εμφάνιζαν μελαγχολία και διάφορα άλλα ψυχολογικά προβλήματα. Αυτό μου προκάλεσε νέο πανικό, διότι αν σε δαγκώσει σκύλος και στο τσιπάκι αναγράφεται ότι είναι τρελός, κρίνεται αθώος βάσει του νόμου, αφού έχει το ακαταλόγιστο.

Από τότε που έμαθα ότι το τσιπάκι αυτό προορίζεται λέει και για τους ανθρώπους, συνιστώ σε όλους να βγάλουν διαβατήριο, γιατί όπου νάνε θα ταξιδέψουμε όλοι μαζί κατά Ιταλία μεριά, εκεί λέει είναι οι καλοί τρελοκτηνοψυχίατροι... νέα ειδικότητα που εκεί γνωρίζει δόξες, κι όλο γυρνάει στ’αυτιά μου, το γνωστό και μη εξαιρετέο ρεφρέν...

Είμαι ένα τσιπάκι τόσο δα
που θα σ’οδηγήσει στη σκλαβιά
πάρε ότι ποθείς στον κόσμο αυτό
μου αρκεί να ζεις χωρίς Θεό.Το τσιπάκι !!!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top