σχόλιο ID-ont.blogspot.com:
Μετά την ανακοίνωση της Ιαπωνικής Εταιρείας TOPPAN που προμήθευσε την Ελληνική Αστυνομία με το σύστημα έκδοσης των ηλεκτρονικών ταυτοτήτων, (βλ σχετική ανάρτησή μας: http://id-ont.blogspot.com/2010/10/contactless-chip.html) έρχεται η εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ" σήμερα 1/11/2010 να μας πληροφορήσει ότι το πείραμα με την Κάρτα του Πολίτη ξεκίνησε από την Αστυνομία. Δείτε το σχετικό απόσπασμα:


"Αντί ταυτότητας
Η Κάρτα του Πολίτη που σχεδιάζει η κυβέρνηση αναµένεται να αντικαταστήσει τις αστυνοµικές ταυτότητες. Θα έχει µικρό µέγεθος και θα περιλαµβάνει αναγνώριση µε ηλεκτρονικό τρόπο, στοιχεία για την ασφαλιστική κατάσταση και την υγεία καθώς και για τη φορολογική εικόνα. Η εφαρµογή άρχισε πιλοτικά από την Αστυνοµία." http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4601807


Θυμηθείτε στην ανακοίνωσή της η Ιαπωνική Εταιρεία TOPPAN (http://id-ont.blogspot.com/2010/10/contactless-chip.htmlείναι ξεκάθαρη: 
"Το σύστημα αυτό πρώτα θα χρησιμοποιηθεί για τη χορήγηση των Ελληνικών Ηλεκτρονικών Διαβατηρίων και των διπλών (dual) με επαφή (contact) και χωρίς επαφή (contactless) ηλεκτρονικών ταυτοτήτων (e-ID) για την Ελληνική Αστυνομία. (This system will be first used to issue Greek e-passports and dual contact/contactless e-ID cards for the Hellenic Police.)"

Το σύστημα λοιπόν η Αστυνομία το έχει στα χέρια της. Τώρα εάν έχει αξιοποιήσει τις δυνατότητες του μηχανήματος που αγόρασε είναι άλλο θέμα. Πρέπει να βγει να το ξεκαθαρίσει και να μας δείξει και μια ταυτότητα αναλυτικά για να δούμε όλοι πως είναι. Φυσικά όχι να μας την δείξει μόνο εξωτερικά, να μας δείξει και εσωτερικά τι περιέχει: (βλ. η Γερμανική Κάρτα του Πολίτη έχει εσωτερικά το contactless chip και έτσι δεν φαίνεται: http://id-ont.blogspot.com/2010/10/deutsche-welle-chip.html). Εάν πάλι δεν είναι ηλεκτρονική η νέα ταυτότητα των αστυνομικών γιατί να πληρώσει τόσα λεφτά για ένα μηχάνημα που δεν αξιοποιεί (πέραν των διαβατηρίων); Σε αυτή την περίπτωση δεν έχει σπαταλήσει λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων χωρίς λόγο;

Επίσης εάν η νέα αστυνομική ταυτότητα δεν είναι ίδια με την Κάρτα του Πολίτη, αυτό δεν είναι στοιχείο σπατάλης δημόσιου πλούτου; Το κράτος δηλ. θα μπει στα έξοδα να δώσει στους αστυνομικούς τη νέα αστυνομική ταυτότητα και μετά σε όλους τους ένστολους (στρατιωτικούς, λιμενικούς) και κατόπιν σε ένα χρόνο θα την αντικαταστήσει με την Κάρτα του Πολίτη; Πόσο κοστίζει αυτή η διαδικασία;

Στο σημείο αυτό αξίζει να επισημάνουμε μια σημαντική λεπτομέρεια: Η σύμβαση για να ξεκινήσει η ιστορία με την e-ID των αστυνομικών, που σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ, σήμερα εξελίσσεται ως Κάρτα του Πολίτη και απλά εφαρμόζεται πιλοτικά στην αστυνομία, υπογράφτηκε το 2006. 

Άρα τα νηπιακά βήματα της "Κάρτας του Πολίτη" έγιναν από την ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. 

Το ΠΑΣΟΚ σήμερα επιτάχυνε την διαδικασία και έκανε και τα "βαφτίσια" της κάρτας αυτής σε κατ' ευφημισμόν: "Κάρτα (εξυπηρετήσεως) του Πολίτη". Εάν δεν είχε το ΠΑΣΟΚ την εξουσία μάλλον κάπως αλλιώς θα λεγόταν αυτή η κάρτα. Όμως πάλι το ίδιο πράγμα θα ήταν; και πάλι από την Αστυνομία θα ξεκινούσε η εφαρμογή της; Όσον αφορά την αστυνομία αυτό το λένε οι Ιάπωνες από το 2006 !!!

Επίσης γιατί δεν κινήθηκε το θέμα νωρίτερα αφού όλοι γνώριζαν την ανακοίνωση των Ιαπώνων; Γιατί να πάρουν πρώτα οι αστυνομικοί την Κάρτα του Πολίτη (εάν έχουν δίκαιο ΤΑ ΝΕΑ) και μετά να υπάρξουν οι πρώτες αντιδράσεις; Μήπως κοιμόμαστε όλοι μαζί σε αυτή τη χώρα τον ύπνο του δικαίου;



"ΤΑ ΝΕΑ" παραδέχονται πως το πείραμα με την "Κάρτα του Πολίτη" ξεκίνησε από την αστυνομία !!!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ε ρε γλέντια με τη κάρτα,το θηρίο βρυχάται και ζητάει οπαδούς.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ είπε...

Ειμαι Αστυνομικος.ΕΠΕΙΔΗ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΕ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΨΑΧΤΗΚΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΑΡΑΘΕΣΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΑΣ.
1)ΚΑΤΑ ΑΡΧΗΝ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΝΑ ΤΑΥΤΙΖΕΤΑΙ Η ΝΕΑ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΠΟΛΙΤΗ.ΑΛΛΟ ΤΟ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΤΟ ΑΛΛΟ.Η ΚΑΡΤΑ ΠΟΛΙΤΗ ΕΞΑΓΓΕΛΘΗΚΕ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2010 ΕΝΩ Η ΔΙΑΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2009.
2)ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΔΕΝ ΠΕΡΙΕΧΕΤΑΙ ΜΑΓΝΗΤΙΚΗ ΤΑΙΝΙΑ,ΤΣΙΠΑΚΙ,Η BARCODE ΚΡΥΦΟ Η ΦΑΝΕΡΟ.ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΧΕΙ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ.(ΑΠΑΝΤΩ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΙΣΧΥΡΙΖΟΝΤΑΙ ΠΩΣ ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΡΥΦΟ ΤΟ ΤΣΙΠΑΚΙ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ)ΣΤΑ ΝΕΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ ΠΑΡΑΔΕΧΕΤΑΙ ΤΟ ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΣΙΠΑΚΙ ΣΤΟ ΠΙΣΩ ΕΞΩΦΥΛΛΟ ΤΟΥ ΕΝΤΥΠΟΥ.ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟ ΚΑΝΕΙ;ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΠΩΣ ΤΑ ΝΕΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΞΑΚΡΙΒΩΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΤΟΥΣ ΜΟΡΦΗ ΔΕΝ ΦΕΡΟΥΝ ΤΣΙΠΑΚΙ, ΑΣΧΕΤΑ ΑΝ ΕΧΟΥΝ ΣΚΟΠΟ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΟΥΝ ΜΙΚΡΟΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗ.
3)ΣΤΙΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΜΗΧΑΝΙΚΩΣ ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΗ ΖΩΝΗ (ΜRΖ)ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΟΠΩΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΤΟ ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΜΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΥΠΩΜΕΝΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΟΥ.Η ΜΗΧΑΝΙΚΩΣ ΑΝΑΓΝΩΣΙΜΗ ΖΩΝΗ ΑΝ ΘΥΜΟΥΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΑΛΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ (ΠΡΙΝ ΤΟ 2006) ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΓΕΡΘΗΚΕ ΘΕΜΑ ΓΙΑ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟ ΜΕ ΤΟΝ ΔΥΣΩΝΥΜΟ ΑΡΙΘΜΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΩΣ 666 ΑΠΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΗ ΚΥΚΛΟΥΣ.ΤΟ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΣΗΜΕΙΟ ΤΗΣ ΟΛΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΟΜΩΣ ΚΑΙ Ο ΛΟΓΟΣ ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΝΑ ΤΗ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΣΤΗ ΑΙΤΗΣΗ ΠΟΥ ΣΥΠΜΛΗΡΩΣΑΜΕ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΠΡΟΒΛΕΠΟΝΤΑΝ ΧΩΡΟΣ ΟΠΟΥ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΩΝ ΘΑ ΕΠΙΚΟΛΟΥΝΤΑΝ ΠΑΝΩ (ΣΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ) ΑΥΤΟΚΟΛΗΤΟ BARCODE, ΟΠΩΣ ΕΠΙΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΟΥΤΙ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΑΣΤ.ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΙΕΙΧΕ ΤΙΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ.ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΔΕΛΦΟΣ ΕΧΕΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΜΕ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ.ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ ΨΥΧΟΣΩΤΗΡΙΟ ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΗΚΩΝΕΙ ΕΙΚΑΣΙΕΣΣ.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ είπε...

Οσο αναφορα περι κρυφου μοκροεπεξεργαστη του λεγομενου RFID CONTACTLESS παραθετω μια τοποθετηση εταιρου συναδελφου αρμοδιοτερου απο εμενα στο θεμα.

α) Τα τσιπ που χρησιμοποιούνται σε έγγραφα ασφαλείας (π.χ. διαβατήρια κλπ.) χρησιμοποιούν συγκεκριμένες συχνότητες, οι οποίες είναι τυποποιημένες, ώστε να είναι δυνατή η ανάγνωσή τους από τις ανάλογες συσκευές σε όλο τον κόσμο. Αυτό σημαίνει πως όταν ο αναγνώστης RFID δεν ανιχνεύει κανένα τσιπ, δεν υπάρχει τσιπ.

β) Υπηρετώ 9 χρόνια σε υπηρεσία αλλοδαπών. Έχουν περάσει από τα χέρια μου διαβατήρια, ταυτότητες, πιστοποιητικά από όλο τον κόσμο, γνήσια και πλαστά. Έχω περάσει από σχολείο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών ώστε να ειδικευτώ στην ανίχνευση πλαστών εγγράφων και χαρτονομισμάτων. Η Υπηρεσία μου έχει σχεδόν καθημερινή αλληλογραφία με ανάλογες Υπηρεσίες χωρών της Ευρώπης αλλά και του υπόλοιπου κόσμου μέσω της Ιντερπόλ. Θεωρείς πιθανότερο να γνωρίζω περισσότερα πράγματα εγώ σχετικά με χαρακτηριστικά ασφαλείας εγγράφων ή ένας αρθρογράφος των Νέων, που έγραψε ό,τι άκουσε να λέγεται δεξιά και αριστερά για να κάνει πιο ενδιαφέρον τη στήλη του, χωρίς να εξακριβώσει αν όντως όσα γράφει είναι αληθή, πράγμα εξαιρετικά σύνηθες στην Ελλάδα; Δεν υπάρχει κανένα τσιπ στις νέες υπηρεσιακές ταυτότητες, αν υπήρχε θα το είχα βρει αμέσως. Αν, παρ' όλα αυτά εμμένεις σε ό,τι γράφουν τα Νέα, απλώς δεν μπορώ να γράψω τίποτε περισσότερο απ' ότι έχω γράψει ήδη.

γ) Η συσκευή που αναφέρεται στο σύνδεσμο που παραθέτεις πράγματι έχει τις ικανότητες που περιγράφονται στο άρθρο αυτό. Και αυτό διότι είναι η ίδια συσκευή που μελλοντικά θα εκτυπώσει τις κάρτες του πολίτη, στις οποίες θα υπάρχει τσιπ. Δεν σημαίνει όμως πως οι νέες υπηρεσιακές ταυτότητες υποχρεωτικά φέρουν και αυτές τσιπ, άλλωστε δεν έχει γίνει καμία νέα προμήθεια τσιπ εκτός αυτών που προορίζονται για τα διαβατήρια.

Το τραγικό της υπόθεσης:
Οι 3-5 συνάδερφοί μου που δεν δέχτηκαν να πάρουν τα νέα δελτία υπηρεσιακών ταυτοτήτων, πιστεύοντας - λανθασμένα- ότι έχουν τσιπάκι, θα αποταχθούν, κατά πάσα πιθανότητα. Η απόταξη θα έχει ως αποτέλεσμα την έξοδό τους από το Σώμα. Θα γίνουν πολίτες και, επομένως, θα παραδώσουν τα παλαιά υπηρεσιακά δελτία ταυτότητας που κατέχουν και θα εφοδιαστούν με... κάρτες του πολίτη, οι οποίες θα έχουν επιβεβαιωμένα τσιπ!

http://www.newsit.gr/default.php?pname= ... 78&catid=3

Ελπιζω να βοηθησα λιγο να μπουν λιγο τα πραγματα στην θεση τους.
Τωρα οσο αφορα τη καρτα του πολιτη.Απο οτι βλεπουμε ως τωρα θα περιεχει σιγουρα μικροεπεξεργαστη(πλινθιο) το οποιο λειτουργει με τον δυσωνυμο αριθμο της αποκαλυψεως 666 και φυσικα πρεπει να την αρνηθουμε όλοι.

Δημοσίευση σχολίου

top