Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο Η Google παραβίασε τη νομοθεσία για την προστασία δεδομένων όταν τα κινητά συνεργεία του Street View υπέκλεψαν στοιχεία από ξεκλείδωτα ασύρματα δίκτυα ανυποψίαστων πολιτών, αποφάνθηκε ο επίτροπος Πληροφοριών της Βρετανίας.

Η αμερικανική εταιρεία θα αποφύγει πάντως τα πρόστιμα εφόσον δεσμευτεί να μην επαναλάβει το ατόπημα.


Εξοπλισμένα με κάμερες τοποθετημένες στην οροφή, τα αυτοκίνητα της Google φωτογραφίζουν τους δρόμους δεκάδων πόλεων σε όλο τον κόσμο για τη λειτουργία εικονικής περιήγησης Street View.

To σκάνδαλο ξέσπασε το Μάιο, όταν η Google παραδέχτηκε ότι τα συνεργεία της συνέλεγαν «κατά λάθος» δεδομένα από μη κρυπτογραφημένα ασύρματα δίκτυα. Τα επίμαχα δεδομένα περιλαμβάνουν κωδικούς πρόσβασης, διευθύνσεις IP και διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, μεταξύ άλλων.

Η αμερικανική δικαιοσύνη απάλλαξε τη Google από τις κατηγορίες, ενώ οι σχετικές έρευνες συνεχίζονται σε άλλες χώρες όπως η Γερμανία.

Στη Βρετανία, η Σκότλαντ Γιαρντ ανακοίνωσε πρόσφατα ότι δεν θα ανοίξει έρευνα για την υπόθεση.

Όμως η Google κρίθηκε ένοχη από τον Βρετανό επίτροπο Πληροφοριών Κρίστοφερ Γράαμ. Αν και έχει δικαιοδοσία να επιβάλλει πρόστιμα έως και 500.000 λιρών για σοβαρές παραβάσεις, ο Γκράαμ δήλωσε ότι του αρκεί γραπτή διαβεβαίωση της εταιρείας ότι δεν θα υποπέσει ξανά στο ατόπημα.

Ο γίγαντας της διαδικτυακής αναζήτησης έχει απολογηθεί σε όλους τους τόνους και διαβεβαιώνει ότι δεν σκόπευε να υποκλέψει δεδομένα.

«Δεν θέλαμε αυτά τα δεδομένα, ποτέ δεν τα χρησιμοποιήσαμε στα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας και προσπαθήσαμε να τα διαγράψουμε το ταχύτερο δυνατό» ανακοίνωσε μετά τη βρετανική απόφαση.

http://news.in.gr/science-technology/article/?aid=1231065985
Στο σκάνδαλο του Street View: Η Google ένοχη για υποκλοπή ευαίσθητων δεδομένων στη Βρετανία

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top