Δημιουργήθηκε για το κινητό τηλέφωνο iphone η εφαρμογή PetRescuers της εταιρείας HomeAgain με την οποία μπορεί κανείς να δει στο κινητό του, χάρτη με το στίγμα των ζώων που έχουν χαθεί και φέρουν εμφυτευμένο RFID chip στο σώμα τους. Με αυτό τον τρόπο, όποιος επιθυμεί μπορεί να βοηθήσει το ευάρεστο έργο της ανεύρεσης των χαμένων σκυλιών και γατιών. Βλέπουμε πιο κάτω φωτογραφίες από αυτό το πρόγραμμα και τον ηλεκτρονικό χάρτη που διαθέτει.

Διαβάστε με ποιο τρόπο η εταιρεία διαφημίζει αυτή την εφαρμογή στην ιστοσελίδα της:

"Γίνετε ο ήρωας για τα χαμένα κατοικίδια ζώα! Μεταξύ 6 - 8.000.000 κατοικίδια ζώα οδηγούνται σε καταφύγια ζώων στις ΗΠΑ κάθε χρόνο, συμπεριλαμβανομένων πολλών χαμένων κατοικίδιων ζώων από διάφορες οικογένειες ανθρώπων. Κατεβάστε το app PetRescuers από την HomeAgain, και μπορείτε να βοηθήσετε έχοντας το νου σας για τα χαμένα κατοικίδια ζώα στην περιοχή σας. Λαμβάνοντας πληροφορίες για τα χαμένα κατοικίδια ζώα μπορείτε να βοηθήσετε να επιστρέψουν αυτά τα κατοικίδια ζώα στο σπίτι τους με τις οικογένειές τους και να μην καταλήξουν στα υπερφορτωμένα καταφύγια ζώων.


Το πρόγραμμα PetRescuers υποστηρίζεται από την HomeAgain ®-ηγέτιδα εταιρεία στον χώρο των κατοικίδιων μικροτσίπ και στην ανεύρεση ζώων συντροφιάς. Όλα τα χαμένα κατοικίδια ζώα που παρουσιάζονται σε αυτό το πρόγραμμα φέρουν εμφυτευμένο μικροτσίπ και έχουν αναφερθεί ως χαμένα στην HomeAgain από τους ιδιοκτήτες τους.
Σας ευχαριστούμε που βοηθάτε για την επανένωση των χαμένων κατοικίδιων ζώων με τις οικογένειές τους!"

Σχόλιο id-ont.blogspot.com: Για τους ανθρώπους με την «Κάρτα (εξυπηρετήσεως) του Πολίτη» (και πιθανώς αργότερα με το εμφυτευμένο chip), θα αναπτυχθεί άραγε κάποιο άλλο αντίστοιχο πρόγραμμα, ή θα χρησιμοποιηθεί το ίδιο πρόγραμμα που χρησιμοποιείται σήμερα για τα σκυλιά;

Αντιλαμβάνεστε ότι μπορεί να υπάρξουν πολλές περιπτώσεις οι οποίες καθιστούν "απαραίτητη" την ανάπτυξη τέτοιου προγράμματος παρακολούθησης:

Α) Στην περίπτωση που πρέπει να βρεθούν οι Κάρτες του Πολίτη που θα έχουν χαθεί ή θα έχουν κλαπεί και οι κάτοχοί τους απεγνωσμένα θα ψάχνουν να τις βρουν. Σκεφθείτε: Στην Κάρτα του Πολίτη, μάλλον θα είναι γραμμένη όλη η ζωή των πολιτών(οικογενειακά, φορολογικά, ποινικά, ιατρικά και ποιος ξέρει πόσα άλλα) στοιχεία. Είναι εφιαλτικό το σενάριο της απώλειάς τους. Δεν πρόκειται για ένα απλό έγγραφο ταυτοποίησης αλλά για ολόκληρη την ζωή του πολίτη!!!

Β) Στην περίπτωση που θα πρέπει να εντοπισθεί ο άνθρωπος που κουβαλάει την Κάρτα του Πολίτη. Μπορείτε να φαντασθείτε κάποιους λόγους; :

1) Εάν έχουν ALZHEIMER και έχουν χαθεί (γίνεται ήδη στην Αμερική με τα εμφυτεύσιμα σε ανθρώπους VERICHIP),



2) Εάν έχουν προγενέστερη εγκληματική δραστηριότητα και πρέπει να τους συλλάβουν και να τους εξετάσουν για κάποια συγκεκριμένη πράξη,

3) Εάν είναι πολίτες που δεν έχουν κάποια ασθένεια, αλλά προκαλούν «ασθένεια» με την παρουσία τους και τη δράση τους στο σύστημα:
  • πολιτικοί αντίπαλοι της εκάστοτε εξουσίας 
  • πολίτες με αντίθετες θρησκευτικές απόψεις 
  • πολίτες με έντονη κοινωνική παρουσία και δράση «επικίνδυνη» για τo σύστημα, 
  • για έλεγχο των συμμετεχόντων στις πορείες και τις διαδηλώσεις, 
  • και σε ακραία φασιστικά καθεστώτα (πχ Βορείου Κορέας, απολυταρχικά καθεστώτα κλπ), για τον έλεγχο των απόντων πολιτών από οργανωμένες φιέστες του κόμματος (γενέθλια αρχηγού κλπ). Μην μας πείτε ότι είναι ακραίο σενάριο. Και οι Βορειο-Κορεάτες το ίδιο έλεγαν πριν τους έρθει αυτό το καθεστώς! 
Τελικά τι πιστεύετε; Μας κάνει το πρόγραμμα παρακολούθησης για τα σκυλιά που ήδη υπάρχει και χρησιμοποιείται, ή πρέπει μαζί με τις Κάρτες του Πολίτη να παραγγείλουμε καινούριο πρόγραμμα παρακολούθησης εξειδικευμένο για ανθρώπους... εεε συγνώμη για Κάρτες του Πολίτη;


ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ για τον εντοπισμό ζώων:

Χάρτης που δείχνει που βρίσκονται όλα τα χαμένα σκυλιά (σήμερα-γιατί αύριο όπως είπαμε στη θέση της φατσούλας του σκύλου μπορεί να είναι η δική μας):

 Λεπτομέρειες για τον χαμένο σκύλο που έχουμε επιλέξει να ψάξουμε (σήμερα - γιατί αύριο είπαμε θα είναι ο "χαμένος" πολίτης που θα ψάχνουμε):

Πόσο χαρούμενοι νοιώθετε για την δημοκρατία του μέλλοντός μας, για την δημοκρατία που κληροδοτούμε στα παιδιά μας;

Πρόγραμμα στο κινητό που δείχνει χάρτη με τους χαμένους σκύλους που φέρουν εμφυτευμένο chip! Για τους ανθρώπους;;;

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top