σχόλιο ID-ont: Δημιουργήθηκε λογισμικό για την ανάλυση και καταγραφή των συναισθημάτων των πολιτών μέσω των νέων κινητών τηλεφώνων (smartphones). Με την ταυτόχρονη χρήση της τεχνολογίας GPS μπορεί να παραχθεί και ... γεωγραφικός χάρτης συναισθημάτων !
Από την ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου CAMBRIDGE μαθαίνουμε το "γιατί" αυτής της τεχνολογίας:
"Στο παρελθόν, η ανάλυση αυτή έχει πραγματοποιηθεί με τη βοήθεια των καμερών (στο σπίτι / περιβάλλοντα εργασίας ή σε εργαστήρια), με τη χρήση μηχανημάτων καταγραφής φωνητικής εγγραφής που τα έφεραν επάνω τους οι άνθρωποι, και με αυτο-εκθέσεις που τις έγραφαν σε καθημερινά ημερολόγια ή PDAs.
Ωστόσο, αυτές οι τεχνικές μπορούν να οδηγήσουν σε μεροληπτικά αποτελέσματα, μιας και οι άνθρωποι γνωρίζουν ότι παρακολουθούνται συνεχώς.
Αντ 'αυτού, τα κινητά τηλέφωνα προσφέρουν ένα διακριτικό τρόπο συλλογής των πληροφοριών σχετικά με τη συμπεριφορά των ατόμων και των αλληλεπιδράσεών τους".
Η απορία μας μετά από αυτήν την τεχνολογική εξέλιξη έγκειται στο εξής: Πόσο δύσκολο είναι αυτή η τεχνολογία να ενσωματωθεί, μετά από μερικά χρόνια, στην Κάρτα του Πολίτη; στο εμφυτεύσιμο τσιπάκι;
Γιατί πρέπει να καταγράφονται τα συναισθήματά μας και μάλιστα χωρίς να το γνωρίζουμε; με "διακριτικό" τρόπο;
Τέλος εάν τα συναισθήματά μας καταγράφονται, υπάρχει πιθανότητα με την χρήση της τεχνολογίας (RFID) να επηρεάζονται κιόλας; ...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ:
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: Κινητό τηλέφωνο «διαβάζει» τα αισθήματα