Το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης ανακοίνωσε την Παρασκευή τη σύλληψη 19 ανθρώπων αυτήν την εβδομάδα σε εννέα πολιτείες, οι οποίοι ανήκαν σε δίκτυο με έδρα το Λας Βέγκας, στις νότιες ΗΠΑ, που εκμεταλλευόταν κλεμμένα τραπεζικά δεδομένα.

"Η έκταση των κλοπών και της πώλησης προσωπικών και χρηματοπιστωτικών δεδομένων που αποκαλύφθηκε από την έρευνα αυτή είναι κάτι που προκαλεί μεγάλη κατάπληξη", σημειώνει ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας στο Λας Βέγκας Ντάνιελ Μπόγκντεν σε ανακοίνωση του υπουργείου.

Πέντε άνθρωποι συνελήφθησαν την Πέμπτη στο Λας Βέγκας της Νεβάδας από τις τελωνειακές υπηρεσίες και από την υπηρεσία που είναι αρμόδια για την προστασία υψηλών προσώπων (Αμερικανική Μυστική Υπηρεσία), τα καθήκοντα της οποίας καλύπτουν επίσης την καταπολέμηση της πλαστογράφησης νομισμάτων.


Δεκατέσσερις άνθρωποι συνελήφθησαν σε οκτώ άλλες πολιτείες, μεταξύ των οποίων η Καλιφόρνια, η Φλόριδα, η πολιτεία της Νέας Υόρκης και το Μίσιγκαν. Ακόμη καταζητούνται περίπου 30 άτομα.

Σύμφωνα με τις αρχές πρόκειται για μια διεθνή εγκληματική ένωση, που ονομάζεται Carder.su, "τα μέλη της οποίας κάνουν λαθρεμπόριο χρεωστικών και πιστωτικών καρτών και ταυτοτήτων που είτε εκλάπησαν είτε πλαστογραφήθηκαν" επιτρέποντας την άντληση από τραπεζικούς λογαριασμούς στις ΗΠΑ, στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Ασία.

http://news247.gr/kosmos/news/oi_lathremporoi_twn_pistwtikwn_kartwn.1694945.html


http://www.washingtonpost.com/business/feds-report-19-arrests-in-9-states-in-las-vegas-based-id-theft-ring-using-cardersu-site/2012/03/16/gIQAvwOPHS_story.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top