Το παραπάνω εφιαλτικό σενάριο κυκλοφορεί όλο και πιο συχνά στους ιατρικούς κύκλους αλλά λίγοι τολμούν να το εκφράσουν δημοσίως! Σε πρώτη φάση ο στόχος των χάκερ, λένε, θα είναι οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν τεχνολογικά εμφυτεύματα τα οποία τους βοηθούν να ξεπεράσουν κινητικά και άλλα προβλήματα.

Μέσα από την αλματώδη πρόοδο της τεχνολογίας, οι άνθρωποι αυτοί μπορούν πλέον να να ελέγχουν υπολογιστή μέσω της σκέψης τους, ή να κινούν την αναπηρική καρέκλα, ακόμη και να χρησιμοποιούν το Twitter.

Οι γιατροί ανησυχούν πως αν δεν λυθεί άμεσα το θέμα της ασφάλειας αυτών των "νευρωνικών" συσκευών, είναι πολύ πιθανό να αποτελέσουν το νέο πεδίο δράσης των χάκερ!


"Οι νευρωνικές συσκευές αναπτύσσονται με ταχύτατο ρυθμό και αποτελούν έναν τομέα που υπόσχεται πολλά στο μέλλον αλλά αν δεν αρχίσουμε να προσέχουμε το θέμα της ασφαλείας, φοβάμαι ότι μέσα σε 5-10 χρόνια θα πούμε ότι κάναμε ένα μεγάλο λάθος" υποστηρίζει ο ειδικός σε θέματα ασφαλείας του πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον, Ταταγιόσι Κόνο.

Είναι γεγονός ότι μέχρι σήμερα ελάχιστοι άνθρωποι έχουν ασχοληθεί με το θέμα της "νευροασφαλείας" αλλά ο κ. Κόνο έχει μία αποστομωτική απάντηση γι αυτό: "Ξέρω ότι όλο αυτό θυμίζει επιστημονική φαντασία σήμερα, αλλά το ίδιο πίστευαν και για το ταξίδι στη Σελήνη πριν από 50 χρόνια".

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top