Ένα σουπερμάρκετ στο Λονδίνο πραγματοποιεί δοκιμή ενός βιομετρικού συστήματος πληρωμών, το οποίο χρησιμοποιεί τη «διαρρύθμιση» των φλεβών στα δάχτυλα του πελάτη – μοναδική για τον κάθε άνθρωπο- ως τρόπο ταυτοποίησης.

Όπως αναφέρει το BBC, η Costcutter ανακοίνωσε πως θα εξετάσει το ενδεχόμενο ευρύτερης χρήσης του Fingopay εάν η δοκιμή, στο Brunel University London, αποδειχθεί επιτυχής.

Ένα σύστημα ηλεκτρονικής ανάγνωσης «χαρτογραφεί» τις φλέβες στα δάχτυλα του χρήστη, δημιουργώντας ένα μοναδικό «κλειδί». Κατά την εγγραφή, οι χρήστες πρέπει να συνδέσουν το «κλειδί» αυτό με τη χρεωστική ή πιστωτική τους κάρτα, και μετά μπορούν να πληρώσουν για αγορές χωρίς να χρειάζεται να έχουν μαζί τους μετρητά ή κάρτες.

Την τεχνολογία αυτή ανέπτυξε η Hitachi, ενώ για τη διάθεσή της στον τομέα της λιανικής έχει αναλάβει η Sthaler. Ο Τζέιμς Μπούντκιβιτς, στέλεχος του εμπορικού τμήματος στο Brunel University London, είπε ότι θα έδινε στους φοιτητές τη δυνατότητα να πάψουν να χρησιμοποιούν μετρητά στην πανεπιστημιούπολη, ωφελώντας όχι απλά τους πελάτες, αλλά και τα καταστήματα.

Εκπρόσωπος της Costcutter είπε πως «θα μας ενδιέφερε να δούμε τα αποτελέσματα, και θα αποφασίσουμε ποια θα είναι τα επόμενά μας βήματα σε εκείνη τη φάση».

H τράπεζα Barclays είχε παρουσιάσει την ίδια τεχνολογία της Hitachi το 2014,, με ένα παρόμοιο σύστημα σάρωσης φλεβών να διατίθεται σε εταιρικούς πελάτες. Επίσης, το Fingopay είχε δοκιμαστεί και σε ένα μπαρ στο Κάμντεν νωρίτερα μέσα στο έτος, με 2.000 πελάτες να συμφωνούν να το χρησιμοποιήσουν.

Η Sthaler υποστηρίζει ότι η συγκεκριμένη μέθοδος είναι η ασφαλέστερη μορφή βιομετρικής ασφάλειας, χωρίς γνωστά περιστατικά παραβιάσεων.

http://www.naftemporiki.gr/story/1278546/dokimi-sustimatos-pliromis-mesoflebon-se-soupermarket

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top