H εταιρεία ορκωτών ελεγκτών Deloitte βρέθηκε στο στόχαστρο χάκερ, που εξαπέλυσαν σε βάρος της επίθεση με προηγμένα μέσα, με αποτέλεσμα να αποκτήσουν πρόσβαση σε απόρρητες πληροφορίες και σε σχέδια ορισμένων εκ των μεγαλύτερων πελατών της, έγραψε σήμερα η βρετανική εφημερίδα Guardian.

Η Deloitte επιβεβαίωσε στην εφημερίδα ότι υπήρξε «θύμα» κυβερνοεπίθεσης, επισημαίνοντας, ωστόσο, ότι μονάχα ένας μικρός αριθμός πελατών της επηρεάστηκε.

Η εταιρεία ανακάλυψε την επίθεση των χάκερ τον Μάρτιο, σύμφωνα με τον Guardian, ωστόσο οι δράστες ενδέχεται να κατάφεραν να παραβιάσουν τα συστήματά της από τον Οκτώβριο ή το Νοέμβριο του 2016.

Οι χάκερ πιστεύεται πως επικεντρώθηκαν στις επιχειρηματικές δραστηριότητες της Deloitte στις ΗΠΑ.

«Αντιδρώντας σε ένα περιστατικό κυβερνοεπίθεσης, η Deloitte εφάρμοσε το πρωτόκολλο ασφαλείας και ξεκίνησε εντατικό κι ενδελεχή έλεγχο, ενεργοποιώντας, μεταξύ άλλων, μια ομάδα εμπειρογνωμόνων στην ασφάλεια του κυβερνοχώρου και την προστασία του απορρήτου εντός κι εντός της Deloitte» είπε ένας εκπρόσωπος Τύπου στην εφημερίδα.


«Στο πλαίσιο του ελέγχου, η Deloitte επικοινώνησε με τους ελάχιστους πελάτες της που επηρεάστηκαν και ενημέρωσε τις κυβερνητικές αρχές και τους αρμόδιους φορείς».


http://www.liberal.gr/arthro/168368/epikairotita/2017/thuma-kubernoepithesis-apo-chaker-epese-i-Deloitte.html 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top