Τα σχέδια εκτάκτου ανάγκης, τα οποία είχαν καταστρώσει από κοινού οι ΗΠΑ με τη Νότια Κορέα για περίπτωση πολέμου, έπεσαν πέρυσι στα χέρια Βορειοκορεατών χάκερ, όπως δήλωσε χθες ο Νοτιοκορεάτης βουλευτής Ρι Τσέολ Χι. Ενα από τα σχέδια που εκλάπησαν κατά την περυσινή διαδικτυακή επίθεση στους υπολογιστές του νοτιοκορεατικού στρατού ήταν το σχέδιο καθαίρεσης του Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, το οποίο είναι γνωστό ως «σχέδιο αποκεφαλισμού».

Η επίθεση στα συστήματα γνωστοποιήθηκε πέρυσι τον Σεπτέμβριο, αλλά μόλις πρόσφατα αποκαλύφθηκε η έκταση του χάκινγκ, που φθάνει τα 235 gigabytes. Δεν είναι γνωστό αν εκλάπησαν και έγγραφα με διαβάθμιση «άκρως απόρρητο», αλλά τουλάχιστον 300 άλλα διαβαθμισμένα έγγραφα έχουν πέσει στα χέρια των χάκερ. Επιπλέον, το 80% των δεδομένων που εκλάπησαν δεν έχει ακόμη κατηγοριοποιηθεί.

Τους τελευταίους μήνες, τα στρατιωτικά σχέδια για την αντιμετώπιση της Βόρειας Κορέας έχουν ανασχεδιαστεί από τον υπουργό Αμυνας των ΗΠΑ Τζιμ Μάτις, ως απάντηση στην ενίσχυση της απειλής από τον Κιμ Γιονγκ Ουν. Με βάση τη συνθήκη αμυντικής συνεργασίας των δύο συμμάχων χωρών, οι ΗΠΑ θα αναλάβουν τον επιχειρησιακό έλεγχο των νοτιοκορεατικών δυνάμεων σε περίπτωση που ξεσπάσει πόλεμος στη χερσόνησο. Εξάλλου, μετά την έκτη και πολύ ισχυρότερη πυρηνική δοκιμή της Βόρειας Κορέας τον περασμένο μήνα, ο υπουργός Αμυνας της Νότιας Κορέας Σογκ Γιουνγκ Μο είπε στη Βουλή ότι έως τα τέλη της χρονιάς θα έχει συσταθεί ομάδα των ειδικών δυνάμεων με αποστολή την καθαίρεση του Κιμ. Τον περασμένο μήνα, αμερικανικά στρατηγικά βομβαρδιστικά και μαχητικά αεροσκάφη πέταξαν βαθιά στον Βορρά, παράλληλα προς την ανατολική ακτή της Βόρειας Κορέας, σε άσκηση που θεωρήθηκε προσομοίωση πλήγματος κατά της βορειοκορεατικής ηγεσίας σε περίπτωση πολέμου. Εν συνεχεία, η Βόρεια Κορέα υποστήριξε ότι έχει δικαίωμα να καταρρίψει αμερικανικά πολεμικά αεροσκάφη που πετούν στον διεθνή εναέριο χώρο, αν βρεθούν κοντά στη χώρα.

http://www.kathimerini.gr/930110/article/epikairothta/kosmos/xaker-ekleyan-ta-sxedia-apokefalismoy-toy-kim

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top