ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Φωτογραφία: F-35: Το νέο μαχητικό που θα επανδρώσει την πολεμική μηχανή της Αυστραλίας.

Δέκα μέρες μετά τη διαβεβαίωση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης ότι οι φωτογραφίες των αδειών οδήγησης όλων των κατοίκων της χώρας θα είναι ασφαλείς στα χέρια των κεντρικών αρχών ασφαλείας και πληροφοριών της Αυστραλίας (βλ. http://id-ont.blogspot.gr/2017/10/blog-post_8.html), έρχεται η αποκάλυψη ότι ένας και μοναδικός χάκερ κατάφερε να κλέψει τεράστιο αριθμό πληροφοριών του συστήματος λειτουργίας των νέων μαχητικών αεροσκαφών F-35 αλλά και του συστήματος πληροφοριών που αφορούν τα νέα μαχητικά αεροσκάφη που θα επανδρώσουν τον αυστραλιανό στρατό.

Όπως έγινε γνωστό, ο χάκερ κατάφερε να εισβάλει στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές ιδιωτικής εταιρίας που έχει αναλάβει να αναπτύξει κάποια από τα συστήματα των νέων μαχητικών και το έκανε ανενόχλητος για πάνω από ένα χρόνο. Μάλιστα, έως ότου οι κατάσκοποι της υπηρεσίας ασφαλείας Australian Signals Directorate (ASD) διαπιστώσουν τι γινόταν, ο εν λόγω χάκερ είχε καταφέρει να κλέψει πάνω από 30 gigabyte δεδομένων.

Οι πληροφορίες που έκλεψε ο «Alf», όπως ονόμασαν τον χάκερ οι πράκτορες ASD, πολύ πιθανόν να σχετίζονται και με τα συστήματα παρακολούθησης κάποιων πολεμικών πλοίων.


Όπως ανέφεραν οι αρχές, η εταιρία που έβαλε στο στόχαστρο ο χάκερ δεν είχε πάρει χαμπάρι τι γινόταν και έμαθε για τον κλέφτη όταν τους πληροφόρησαν οι πράκτορες της ASD.

Εκείνο που, επίσης, έγινε γνωστό είναι ότι ο δράστης παραμένει άγνωστος και αυτό που ακούστηκε από τα κυβερνητικά χείλη είναι ότι οι πληροφορίες που εκλάπησαν μπορεί να ήταν μυστικές αλλά δεν ήταν απόρρητες.

Ο Alastair MacGibbon ειδικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, Malcolm Turnbull, σε κυβερνοασφάλειας, σχολιάζοντας το γεγονός επανέλαβε για άλλη μία φορά την ανάγκη ανάπτυξης νέων συστημάτων ασφαλείας προσθέτοντας ότι είναι δεδομένο ότι το ηλεκτρονικό δίκτυο της χώρας δέχεται συχνές επιθέσεις και αυτό θα συνεχίσει να ισχύει.

Στην κυβερνοκλοπή αναφέρθηκε και ο αρμόδιος υπουργός για τον Αμυντικό Εξοπλισμό της χώρας, Christopher Pyne, που ενώ καθησύχασε την κοινή γνώμη ότι η κλοπή δεν διακινδυνεύει το πρόγραμμα ανάπτυξης των νέων μαχητικών αεροσκαφών, όσες εταιρίες συνεργάζονται με το υπουργείο Άμυνας στο συγκεκριμένο πρότζεκτ αλλά και σε άλλα ιδιαίτερα ευαίσθητα για την ασφάλεια της χώρας προγράμματα θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές.

«Υπάρχουν τουλάχιστον 4.000 εταιρίες που έχουν αναλάβει έργο από την κυβέρνηση και αν θέλουν να συνεχίσουν την συνεργασία τους με το κράτος θα πρέπει να είναι σε επαγρύπνηση για αυτού του είδους τις επιθέσεις» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Pyne.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top