Διόδια: Τέλος τα μετρητά !!!


Έχετε την ειδική συσκευή για να πληρώνετε ηλεκτρονικά τα διόδια; Τότε μπορείτε να μπείτε με το όχημά σας στη λεωφόρο Κηφισού. Δεν έχετε την ηλεκτρονική συσκευή; Λυπούμαστε...

Οσο εξωφρενικό κι αν ακούγεται, αυτή είναι σήμερα η επικρατούσα άποψη στο υπουργείο Υποδομών, σχετικά με τη μελλοντική λειτουργία νέων διοδίων στους κόμβους Λυκόβρυσης, Καλυφτάκη, Βαρυμπόμπης και Αγίου Στεφάνου. Οι κάτοικοι των βορειοδυτικών προαστίων της Αθήνας όχι μόνο θα πληρώνουν διόδια για τις καθημερινές μετακινήσεις τους, όπως προβλέπει η σύμβαση που ψήφισαν στη Βουλή το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία, θα είναι και υποχρεωμένοι να προμηθευτούν το ειδικό μηχάνημα ηλεκτρονικής πληρωμής, καθώς δεν θα δίνεται η δυνατότητα πληρωμής των διοδίων με μετρητά.
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_ell_100021_03/10/2010_417332

ΣΧΟΛΙΟ:


Υποχρεωτικά τέλος τα μετρητά στα διόδια!!! Γιατί; :

α) Ηλεκτρονικό φακέλωμα διαδρομών!!! Όσο αρρωστημένο μυαλό κι αν έχω δεν μπορώ να φαντασθώ ποιους μπορεί να εξυπηρετεί αυτή η πληροφορία. Θα δείξει το μέλλον. Πάντως καλού-κακού το φακέλωμα θα γίνεται και βλέπουμε στο μέλλον... Μπαίνουμε στη λογική: "Γράφε και θα σκεφθούμε τι θα κάνουμε αυτά που γράφουμε".

β) Διαρκώς φέρουν τα αυτοκίνητα τον συγκεκριμένο πομπό, οπότε με ειδικά scanners που μπορεί να τοποθετήσει κανείς σε όποιο σημείο της Αθήνας θέλει, θα διαβάζει τα στοιχεία των διερχόμενων αυτοκινήτων και από ποια διόδια πέρασαν (εάν οι πομποί έχουν τσιπάκι που καταγράφει δεδομένα). Τότε θα έχουμε και διάχυση πληροφόρησης σε τρίτους... Πάντως σε κάθε περίπτωση θα έχουμε πλήρη διαφάνεια: Δείτε ποιος κωδικός-πομπός είμαι, σε ποιόν ανήκει το αυτοκίνητο κοκ.

γ) Τέλος στους αντιρρησίες συνείδησης που δεν πληρώνουν διόδια μιας και θεωρούν πως οι συμβάσεις κατασκευής των εθνικών οδών είναι καταχρηστικές και αποικιοκρατικές.

δ) Λιγότεροι υπάλληλοι στα διόδια, άρα μεγαλύτερη ανεργία (έστω και λίγο), λιγότερα κόστη στις εταιρείες, άρα μεγαλύτερα κέρδη σε αυτές.

ε) Συνηθίζουμε του νεοέλληνες σε κάθε δραστηριότητά τους να χρησιμοποιούν πλαστικό χρήμα. Άλλωστε όπως δήλωσε πριν λίγες ημέρες ο κος Παπακωνσταντίνου για την "Κάρτα Αγορών": "είναι ένας τρόπος να εξοικειωθεί ο πολίτης με τη λογική της χρεωστικής κάρτας γιατί έτσι περνάμε όλο και περισσότερο στη μη χρήση μετρητών, που είναι απαραίτητο για το ελληνικό οικονομικό σύστημα." (http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artid=357323&dt=29/09/2010#ixzz11JH0ZWri)
Από που προέκυψε αυτή η ανάγκη κε Παπακωνσταντίνου; Γιατί είναι απαραίτητο; Ρωτήσατε τον κόσμο και σας είπε ότι βαρέθηκε να κουβαλάει μετρητά; Έγινε τόσο εγκληματική χώρα η Ελλάδα που δεν τολμάμε να μεταφέρουμε μετρητά; Μήπως όμως εάν όλες οι συναλλαγές γίνονται με κάρτες, τότε όσοι δεν φέρουν αυτές τις κάρτες αυτομάτως τίθενται εκτός κοινωνίας; Μήπως τότε όποιος δεν θα έχει κάρτες ή μια παντο-κάρτα "ού δύναται αγοράσαι ή πωλήσαι";

Πάντως φαίνεται πως έχει ορισθεί ένας ιθύνων νους σε κάθε υπουργείο ο οποίος δεν κάνει τίποτα άλλο παρά να προσπαθεί να βρει δράσεις της καθημερινής ζωής στις οποίες μπορεί να εισαχθεί υποχρεωτικά ηλεκτρονικός τρόπος συναλλαγών....

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top