Η Google συλλέγει προσωπικές πληροφορίες από χιλιάδες άτομα, που μεταδίδονται από μη ασφαλές ασύρματο δίκτυο, ανακοίνωσε η Καναδή επίτροπος για την προστασία της ιδιωτικής ζωής, Τζένιφερ Στόνταρτ.


Μέσω της υπηρεσίας Street View, η Google συγκέντρωσε "με ακατάλληλο τρόπο προσωπικές πληροφορίες, που μεταδίδονται από τα ασύρματα δίκτυά της, σχεδόν παντού στον Καναδά", δήλωσε η Τζένιφερ Στόνταρτ, αναφερόμενη στα συμπεράσματα έκθεσης που συντάχθηκε από την υπηρεσία της.

"Κατά πάσα πιθανότητα" αυτή η τακτική αφορά χιλιάδες Καναδούς, αναφέρει η έκθεση της επιτροπής για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.


Μεταξύ των πληροφοριών που συγκεντρώνονται από τη Google είναι το σύνολο της αλληλογραφίας ενός ατόμου, οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις του, οι κώδικες του χρήστη, ονόματα και αριθμοί τηλεφώνων, ακόμα και πληροφορίες για ιατρικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν ορισμένα άτομα.


Η Καναδή επίτροπος για την προστασία των προσωπικών δεδομένων υπέδειξε στη Google να προχωρήσει σε αλλαγές ως προς τον τρόπο λειτουργίας ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα στο μέλλον.


Πηγή: ΑΠΕ


http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=15737&catId=4

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top