«Αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες» Γερμανοί πολίτες ζητούν από τη Google να εξαιρέσει τα ακίνητά τους από την υπηρεσία εικονικής περιήγησης Street View της Google, γράφει σήμερα, Δευτέρα, το περιοδικό Der Spiegel.

Λόγω των επιφυλάξεων που εξέφρασαν οι γερμανικές αρχές προστασίας δεδομένων, η Google έχει δώσει στους Γερμανούς προθεσμία μέχρι τις 15 Οκτωβρίου για να ζητήσουν εξαίρεση. Αυτό σημαίνει ότι τα σπίτια τους θα εμφανίζονται θολωμένα στο Street View,

Τον περασμένο μήνα, ο γίγαντας του Διαδικτύου είχε ανακοινώσει τα σχέδιά του για επέκταση της υπηρεσίας σε 20 γερμανικές πόλεις.

Το Street View, διαθέσιμo σήμερα σε περίπου 20 χώρες, συνδυάζει τους χάρτες της Google με πανοραμικές φωτογραφίες κτιρίων και δρόμων οι οποίες έχουν ληφθεί από το επίπεδο του δρόμου.

Η Google πίστευε ότι οι αιτήσεις για εξαίρεση στη Γερμανία θα ήταν μόνο μερικές δεκάδες χιλιάδες, γράφει το Der Spiegel επικαλούμενο πηγές της εταιρείας.

Ο Γιοχάνες Κάσπαρ, αρμόδιος για την προστασία των προσωπικών δεδομένων στην πόλη του Αμβούργου, είπε στο περιοδικό ότι η Google δείχνει να σέβεται τις ευαισθησίες των πολιτών.

Διερωτήθηκε πάντως αν η εταιρεία «μπορεί να διεκπεραιώσει μια τέτοια καταιγίδα αιτήσεων».

Μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε στη χώρα για το Street View, η γερμανική κυβέρνηση σκέφτεται να ενισχύσει τη νομοθεσία για την προστασία των δεδομένων.

Η εξέλιξη στη Γερμανία έρχεται λίγες ημέρες μετά την απόφαση της Τσεχίας να απαγορεύσει τη συλλογή φωτογραφιών για την αμφιλεγόμενη υπηρεσία της Google.



Διαβάστε περισσότερα:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top