Διαβάσαμε για την ηλεκτρονική συνταγογραφηση. Είδαμε τις διαδικασίες που χρειάζονται αλλά υπάρχει ένα μεγάλο πρόβλημα που δεν το σκέφθηκαν οι αρμόδιοι.


Πως θα προστατευθεί ο ασφαλισμένος αφού ο κάθε "επίορκος" γιατρός μπορεί να συνταγογραφεί εις βάρος του ασφαλισμένου εν αγνοία του. Πως? 


Πολύ απλό. Σήμερα ο κάθε ασφαλισμένος έχει το συνταγολόγιο μαζί του και μόνο όταν πηγαίνει στο ιατρείο το παραδίδει στον γιατρό. Με το νέο σύστημα όμως μπορεί ο κάθε "πονηρός" γιατρός να κρατήσει τα στοιχεία του ασφαλισμένου και εν απουσία του να εκδώσει όσες συνταγές θέλει χωρίς να το γνωρίζει ο ασφαλισμένος και ο ασφαλισμένος θα χρεώνει το ταμείο του χωρίς καν το γνωρίζει !!!! 


Πρέπει να το δουν αυτό οι υπεύθυνοι γιατί ενω πηγαίνουν με αυτό το σύστημα να περιορίσουν το κόστος το φαρμάκων στο τέλος μπορεί να το κάνουν υπέρογκο αφού ο κάθε πονηρός γιατρός θα έχει την δυνατότητα να συνταγογραφήσει και για τα 10.000.000 των Ελλήνων. Δηλαδή θα έχει τα συνταγολόγια όλων των Ελλήνων στο Κομπιούτερ του, ενώ σήμερα όλοι τα έχουν στα σπίτια τους! Εκτός και αν η σκέψη μου είναι λανθασμένη!


φωτο από: http://office.microsoft.com/en-us/images/results.aspx?qu=sheep+wool&origin=FX101741979#ai:MC900238257|

Διαβάστε επίσης:

Και στην Αγγλία προαιρετική η ηλεκτρονική συνταγογράφηση. Όσοι όμως επιλέγουν την ηλεκτρονική συνταγογράφηση κινδυνεύουν από διαρροές δεδομένων. 287 φορές χάθηκαν ηλεκτρονικά ιατρικά δεδομένα τα τελευταία 2,5 χρόνια, BBC Απρ 2010


Διάτρητη στην Αγγλία η ηλεκτρονική συνταγογράφηση: Γιατρός παραβίασε τους ηλεκτρονικούς ιατρικούς φακέλους του Άγγλου Πρωθυπουργού. Παρόλα αυτά δεν διώκεται ποινικά !!! (Συμβαίνουν και εις ... Λονδίνα!!)

 

Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση; - Δηλαδή Ηλεκτρονικός ΑΜΚΑ; Στην ΙΤΑΛΙΑ έχεις το δικαίωμα να αρνηθείς!!! Στη χώρα μας γιατί ξεκινάει ως υποχρεωτικό στον ΟΑΕΕ;


Ηλεκτρονική συνταγογράφηση: Πάνε για μαλλί (μείωση φαρμακευτικής δαπάνης) και θα βγούνε κουρεμένοι (αύξηση φαρμακευτικής δαπάνης);

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top