σχόλιο ID-ont: Για νέο μας το λένε; Κάτι ανάλογο δεν είχε γίνει και πριν 2 χρόνια στην Αυστραλία; (βλ: http://id-ont.blogspot.gr/2011/01/abc-news-vodafone.html)

Ενας χάκερ απέκτησε πρόσβαση σε έναν από τους σέρβερ της Vodafone Γερμανίας και έκλεψε τα προσωπικά δεδομένα περίπου δύο εκατομμυρίων πελατών, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη η εταιρεία.
 
Ο χάκερ είχε πρόσβαση στα ονόματα, τις διευθύνσεις και τους αριθμούς των τραπεζικών λογαριασμών των πελατών, δήλωσε η εταιρεία, προσθέτοντας πως το εν λόγω πρόσωπο δεν είχε πρόσβαση σε κωδικούς, αριθμούς ασφαλείας ή δεδομένα συνδέσεων.

 
Η Vodafone δήλωσε πως τα δεδομένα αυτά δεν είναι δυνατόν να είναι χρήσιμα στον χάκερ. «Δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιηθούν τα δεδομένα για να αποκτήσει κανείς άμεσα πρόσβαση στους τραπεζικούς λογαριασμούς αυτών που εθίγησαν από την παραβίαση», αναφέρει η Vodafone σε δήλωσή της.

Η ιδιωτικότητα και τα προσωπικά δεδομένα είναι θέματα ευαίσθητα στη Γερμανία, εν μέρει εξαιτίας της ιστορίας της με τη στενή παρακολούθηση των πολιτών στην πρώην κομμουνιστική Ανατολική Γερμανία και υπό τους Ναζί του Χίτλερ.

 
Η Vodafone προειδοποίησε τους πελάτες της ότι, με τις αποκαλούμενες επιθέσεις «phishing» ή με ψεύτικα e-mail, εγκληματίες θα προσπαθήσουν να αποκτήσουν περισσότερες πληροφορίες για κωδικούς και πιστωτικές κάρτες.

 
Η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας πρόσθεσε πως συνεργάζεται με την αστυνομία για να ερευνηθεί το θέμα και πως έχει σφραγίσει τις θύρες που χρησιμοποίησε ο χάκερ για να αποκτήσει πρόσβαση στους σέρβερ της. 


http://www.tanea.gr/news/world/article/5040497/xaker-eklepse-proswpika-dedomena-2-ekat-pelatwn-ths-vodafone/


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top