Η όλη ιδέα της συσκευής παραπέμπει κατευθείαν σε πομπούς- κοριούς που βλέπει κανείς σε ταινίες με κατασκόπους, με σκοπό την παρακολούθηση της θέσης του «στόχου»: το Retrievor ένας μικροσκοπικός δίσκος- GPS tracker, διαμέτρου 28 χιλιοστών και πάχους 10, που μπορεί να τοποθετηθεί σε αντικείμενα ή άτομα τα οποία ο χρήστης…δεν θέλει να χάσει.

Το Retrievor τροφοδοτείται με ενέργεια από μικροσκοπικούς ηλιακούς συλλέκτες, και μπορεί να τεθεί σε κατάσταση πολύ χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης, έτσι ώστε να λειτουργεί για πάρα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα (υπάρχει και η δυνατότητα φόρτισης μέσω USB). Όσον αφορά την ακρίβεια εντοπισμού που παρέχει, αυτή ανέρχεται στα 1,5- 3 μέτρα. Ο χρήστης μπορεί και να ορίσει ειδικές γεωγραφικές ζώνες, έτσι ώστε να ενημερώνεται (μέσω μηνύματος, email ή ringtone) όταν ο πομπός εισέρχεται σε αυτές, ενώ υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης της ταχύτητας, της απόστασης και της διαδρομής που έχει ακολουθήσει.


Η παρακολούθηση του σήματος GPS του Retrievor μπορεί να γίνεται από το web, ή από εφαρμογές για Android και iOS. Οι δημιουργοί του, στο σχετικό βίντεο προώθησης τονίζουν όχι τόσο την δυνατότητα παρακολούθησης και εντοπισμού  συσκευών (όπως κινητά, κλειδιά κλπ), όσο κατοικίδιων ζώων και ανθρώπων (παιδιών από γονείς, εκδρομέων κ.α).

Όσον αφορά στη χρήση του, υπάρχει συνδρομή 1,79 δολαρίων το μήνα για την πρώτη συσκευή (σε περίπτωση αγοράς επιπλέον κομματιών, το κόστος μειώνεται στα 1,59), καθώς οι δημιουργοί του – οι οποίοι διαβεβαιώνουν ότι το Retrievor λειτουργεί οπουδήποτε στον κόσμο υπάρχει κάλυψη GPS - επισημαίνουν ότι η χρήση δορυφόρων και δικτύων GSM για την παρακολούθηση της συσκευής είναι «δαπανηρή υπόθεση».

Οι κατασκευαστές του Retrievor απευθύνθηκαν στο Indiegogo για τη συγκέντρωση χρηματοδότησης, και όπως φαίνεται θα επιτύχουν το σκοπό τους, καθώς, με 29 ημέρες να απομένουν για την ολοκλήρωση της διαδικασίας, έχουν συγκεντρωθεί 20.000 δολάρια, τη στιγμή που ο στόχος είναι τα 80.000.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top