«Δεν παρακολουθούσαμε το Βατικανό» δηλώνουν στελέχη της εθνικής υπηρεσίας ασφαλείας της Αμερικής, της γνωστής NSA, σύμφωνα με δημοσίευμα του The Catholic World Report.
 
Οι εκπρόσωποι της Η NSA αρνούνται ότι παρακολουθούσαν τις επικοινωνίες των αξιωματούχων του Βατικανού και των Καρδιναλίων που συμμετείχαν στο κονκλάβιο, συμπεριλαμβανομένου και του τότε Καρδινάλιου Βεργκόλιο, του σημερινού Πάπα δηλαδή.

 
Το θέμα ανέδειξε το ιταλικό περιοδικό Panorama, το οποίο όμως διαψεύδεται από την αμερικανική πλευρά. Ο εκπρόσωπος Τύπου της NSA Vinew Vanee δήλωσε χαρακτηριστικά πως «Η υπηρεσία δεν στοχεύει στο Βατικανό. Οι ισχυρισμοί που δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Panorama, δεν είναι αληθείς».

 
Τόνισε επίσης ότι το ιταλικό περιοδικό ακολούθησε μια έκθεση της Cryptome, μιας ιστοσελίδας που συγκεντρώνει πληροφορίες για την εθνική ασφάλεια, στην οποία αναφέρθηκε ότι παρακολουθούνταν 46 εκατομμύρια τηλεφωνικές κλήσεις στην Ιταλία μεταξύ της 10ης Δεκεμβρίου 2012 και 8 Ιανουαρίου του 2013.

Το δημοσίευμα ανέφερε πως εκτός από τις τηλεφωνικές κλήσεις, παρακολουθούνταν και τα emails από την παραίτηση του Βενέδικτου μέχρι και το Κονκλάβιο που εξέλεξε τον Φραγκίσκο.

 
Πάντως ο εκπρόσωπος του Βατικανού Φεντερίκο Λομπαρντι όταν ερωτήθηκε δήλωσε άγνοια.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top