σχόλιο ID-ont: Όχι τίποτα άλλο, αλλά για να δουν όλοι πως δεν είναι κάτι καλύτερο ο Πούτιν... Το ίδιο ξεφτυλισμένοι είναι όλοι όσοι έχουν την εξουσία. Την χρησιμοποιούν για τον εαυτό τους, όχι για να υπηρετούν τους πολίτες...

Την… ικανότητα του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα να κατασκοπεύει ανενόχλητος όλον τον κόσμο δήλωσε πως ζηλεύει ο Βλαντίμιρ Πούτιν!

Σε σχετική ερώτηση για την υπόθεση Σνόουντεν, κατά τη χθεσινή μαραθώνια συνέντευξη τύπου, ο ρώσος πρόεδρος – πρώην πράκτορας της KGB ο ίδιος – σχολίασε πως... θαυμάζει την απουσία κάθε συνέπειας για τον αμερικανό ηγέτη, μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου ηλεκτρονικής κατασκοπείας από την NSA (την Υπηρεσία Εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ) με τις ευλογίες του Λευκού Οίκου!

«Πραγματικά ζηλεύω… Μπορεί να το κάνει [ο Ομπάμα] και να μην τιμωρηθεί…» δήλωσε ο ρώσος πρόεδρος.


Ο πρώην υπάλληλος της NSA, Εντουαρντ Σνόουντεν, ο οποίος απολαμβάνει προσωρινό άσυλο στη Ρωσία, μετά από την επικήρυξή του από τις ΗΠΑ, είχε αποκάλυψε μέσα από έγγραφα που διέρευσε στον τύπο, τις τεράστιες δυνατότητες ηλεκτρονικής κατασκοπείας της αμερικανικής υπερδύναμης. Βάσει των αποκαλυπτικών εγγράφων, η NSA παρακολουθεί σχεδόν 5 δισεκατομμύρια τηλεφωνικές συνομιλίες κάθε μέρα, από κινητά τηλέφωνα ακόμη και ευρωπαίων ηγετών, όπως η Ανγκελα Μέρκελ. Ο Σνόουντεν επιβεβαίωσε μέσω της βρετανικής εφημερίδας Γκάρντιαν τις πληροφορίες των Γερμανών για κοριό στο κινητό της καγκελαρίου Μέρκελ από το 2002, παρουσιάζοντας απόρρητα έγγραφα στα οποία φαίνεται πως η NSA παρακολουθούσε τα κινητά τουλάχιστον 35 αρχηγών κρατών.

Ο ρώσος πρόεδρος φάνηκε να αντιμετωπίζει με συμπάθεια το θέμα της κατασκοπείας, τονίζοντας πως πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό όπλο στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, συμπλήρωσε όμως πως κάθε κίνηση θα πρέπει να υπάγεται σε συγκεκριμένους κανόνες και συμφωνίες μεταξύ των κρατών, καθώς σε έναν ηθικό κώδικα.
 
«Δε σκοπεύω να δικαιολογήσω κανέναν, όμως σε γενικές γραμμές η κατασκοπεία είναι μια αναγκαιότητα» κατέληξε.
 
Ο πρόεδρος Πούτιν προσχώρησε στην KGB το 1975, αμέσως μετά την αποφοίτησή του από τη Νομική της Αγίας Πετρούπολης – τότε Λένινγκραντ. Εργάστηκε τόσο στη Σοβιετική Ενωση όσο και στην Ανατολική Γερμανία, πριν κατέβει στον στίβο της πολιτικής, στις αρχές του 1990.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top