Πρόκειται για κωδικούς facebook, google και Yahoo που δημοσιεύθηκαν σε ιστοσελίδα - Άγνωστο πόσοι κωδικοί είναι ενεργοίΌχι πως δεν το γνωρίζαμε, αλλά για μια ακόμη φορά οι ειδικοί επαληθεύονται: Καμία πληροφορία δεν είναι ασφαλής στο διαδίκτυο! Για του λόγου το αληθές, περισσότεροι από δύο εκατομμύρια κωδικοί για το Facebook, το Google και το Yahoo -μεταξύ άλλων- εκλάπησαν και δημοσιεύθηκαν στο ίντερνετ.

Οι ειδικοί υποψιάζονται πως πίσω από όλη αυτή την επιχείρηση βρίσκεται συμμορία, ενώ εκτιμούν πως οι πληροφορίες αποσπάστηκαν από τους υπολογιστές των θυμάτων με ιούς που κατέγραφαν το πάτημα των πλήκτρων όταν κάποιος έγραφε τον κωδικό του.

Ακόμη δεν είναι γνωστό πόσο παλιές είναι οι συγκεκριμένες πληροφορίες που βγήκαν στη... φόρα, αλλά σύμφωνα με δηλώσεις ειδικών ασφαλείας στο BBC, ακόμη και η αποκάλυψη παλιότερων κωδικών ενέχει κινδύνους.
«Δεν ξέρουμε πόσοι από αυτούς τους κωδικούς ισχύουν ακόμη. Αλλά γνωρίζουμε πως το 30-40% χρησιμοποιεί το ίδιο password σε διαφορετικές ιστοσελίδες. Κάτι που δεν θα έπρεπε να κάνουν σε καμία περίπτωση», είπε ο αναλυτής ασφάλειας, Γκράχαμ Κλούλεϊ.

Οι ερευνητές μίας εταιρείας ασφάλειας ανακάλυψαν την ιστοσελίδα στην οποία είχαν δημοσιευθεί οι κωδικοί. Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη ομάδα, οι κωδικοί πιθανότατα συγκεντρώθηκαν μέσω ενός δικτύου που «σάρωνε» τις πληροφορίες από χιλιάδες υπολογιστές παγκοσμίως που είχαν προσβληθεί από ιούς.
 
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top