«Μας παρακολουθούν όπου κι αν είμαστε».

«Να βάλουν τέλος στις μαζικές παρακολουθήσεις» καλεί τους πολίτες του κόσμου ο πρώην συνεργάτης της NSA, Έντουαρντ Σνόουντεν, στο εναλλακτικό χριστουγεννιάτικο του μήνυμα μέσω του Channel 4. 

Ο Έντουαρντ Σνόουντεν, ο αμερικανός φυγόδικος, που με τις αποκαλύψεις του για τη δράση των μυστικών υπηρεσιών ΗΠΑ και Βρετανίας στον τομέα των παρακολουθήσεων, συγκλόνισε την διεθνή κοινή γνώμη, δίνει σήμερα στις 18.15 ώρα Ελλάδος το δικό του χριστουγεννιάτικο μήνυμα.
 
«Το παιδί που γεννιέται σήμερα δεν θα έχει ιδιωτική ζωή»

Πιστό στην παράδοση της μη μετάδοσης του ετήσιου χριστουγεννιάτικου μηνύματος της Βασίλισσας, και αντ` αυτού του μηνύματος μιας προσωπικότητας που διακρίθηκε με θετικό ή αρνητικό τρόπο, το Channel 4 μεταδίδει βιντεοσκοπημένο μήνυμα του Έντουαρντ Σνόουντεν. Σε αυτό ο Σνόουντεν επιχειρεί να δικαιολογήσει τις ενέργειές του, τονίζοντας ότι προέβη στις αποκαλύψεις του έχοντας ως προτεραιότητα του την προστασία του ατόμου από τις καταχρήσεις της εξουσίας. "Πρώτος ο βρετανός Τζορτζ Όργουελ προειδοποίησε για τον κίνδυνο της συλλογικής παρακολούθησης από πλευράς των Αρχών. Αλλά αυτό που συμβαίνει σήμερα είναι απείρως χειρότερο, δεν υπάρχει σύγκριση. Μας παρακολουθούν όπου κι αν είμαστε. Το παιδί που γεννιέται σήμερα δεν θα έχει ιδιωτική ζωή κι αυτό είναι εγκληματικό λάθος γιατί η ιδιωτικότητα είναι πάνω απ όλα, είναι αυτή που διαμορφώνει την προσωπικότητα, την ταυτότητα και τις επιλογές μας" υπογραμμίζει στο μήνυμα του ο Έντουαρντ Σνόουντεν

«Ήταν η κορωνίδα των ειδήσεων αυτής της χρονιάς»
 
Εκ μέρους του Channel 4 η επικεφαλής των Ειδήσεων Ντόροθυ Μπέρν δήλωσε ότι η επιλογή του Έντουαρντ Σνόουντεν για το εναλλακτικό χριστουγεννιάτικο μήνυμα του καναλιού κρίθηκε απαραίτητη λόγω των αποκαλύψεων του σχετικά με την έκταση των παρακολουθήσεων των αμερικανικών και βρετανικών μυστικών υπηρεσιών "Ήταν η κορωνίδα των ειδήσεων αυτής της χρονιάς. Τα στοιχεία που έδωσε ο Σνόουντεν στην επικαιρότητα προκαλούν πολλά ερωτηματικά για την ποιότητα της Δημοκρατίας μας. Δίνουμε την ευκαιρία στους θεατές να ακούσουν τον Σνόουντεν και να κρίνουν αυτά που έχει να πεί", υπογραμμίζει η εκπρόσωπος του Channel 4.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top