Παρέμβαση ενάντια στην υποχρεωτική επιβολή του ΑΜΚΑ στους Έλληνες Πολίτες έκανε στις 19/5/2015 ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής, Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Καθηγητής Νότης Μαριάς, μιλώντας στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο για το ζήτημα της Υγειονομικής Περίθαλψης στην Ευρώπη.

Ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής κατήγγειλε ότι «στην Ελλάδα 7 χρόνια μετά την επιβολή του ΑΜΚΑ, του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης με το Ν. 3655/2008 εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες πολίτες στερούνται παράνομα κάθε υγειονομική περίθαλψη, τα κοινωνικά επιδόματα και τις συντάξεις επειδή για λόγους θρησκευτικής συνείδησης και προστασίας των συνταγματικών τους ελευθεριών αρνούνται να λάβουν ΑΜΚΑ».


Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Επειδή λοιπόν αρνούνται την περαιτέρω αριθμοποίηση του ανθρώπινου προσώπου, τιμωρούνται και αποκλείονται από το σύστημα υγείας. Έτσι πρέπει να πληρώσουν από την τσέπη τους φάρμακα, εξετάσεις, χειρουργικές επεμβάσεις ακόμα και αν έχουν καταβάλλει κανονικά τις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις».


Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε: «Πρόκειται για έναν κοινωνικό ρατσισμό που πρέπει να σταματήσει εδώ και τώρα και για το λόγο αυτό θα εντείνω τον αγώνα μου και εδώ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο».


Επισυνάπτεται βίντεο με την ομιλία του Νότη Μαριά:
 



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top