σχόλιο ID-ont: Μην σταθείτε στο φαιδρό στοιχείο του παρακάτω δημοσιεύματος. Αναλογιστείτε πόσοι συνάνθρωποί μας θα δυσκολευθούν πραγματικά να χρησιμοποιήσουν την Κάρτα του Πολίτη.

Για παράδειγμα άλλοι θα την δίνουν στον διπλανό τους για να τους εξυπηρετήσει γιατί δεν θα ξέρουν από ποια πλευρά πρέπει να την βάλουν μέσα στον ειδικό αναγνώστη καρτών, ενώ άλλοι θα ζητάνε να τους πληκτρολογήσει κάποιος το PIN της Κάρτας γιατί ... δεν θα έχουν τα γυαλιά τους μαζί και φυσικά χωρίς να υποψιάζονται τους κινδύνους που όλα αυτά συνεπάγονται. Άλλοι θα μπερδεύουν το PIN της Κάρτας του Πολίτη με το PIN του κινητού και το PIN της χρεωστικής τους.

Μπορείτε να φανταστείτε το άγχος των ανθρώπων που θα χάνουν την Κάρτα του Πολίτη; Την ένταση που θα δημιουργείται στο σπίτι όταν θα κάνουν τα πάντα άνω-κάτω για να θυμηθούν που την έκρυψαν. Φυσικά και θα την κρύβουν μιας και η απώλειά της θα έχει πολύ σημαντικότερες επιπτώσεις στην ζωή τους (ιδιαίτερα όταν θα γίνει Υπέρ-Κάρτα, έχοντας ενσωματώσει όλες τις άλλες κάρτες που στο μεταξύ θα εκδoθούν) από την απώλεια του σημερινού απλού δελτίου ταυτότητας. Γενικότερα θα αγανακτήσουν για την ώρα και την στιγμή που την παρέλαβαν.

Εσείς πιστεύετε ότι αυτοί θα είναι μόνοι οι ηλικιωμένοι άνθρωποι;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ:

ΤΑ ΝΕΑ: Χαµένοι στην τεχνολογία
 

Η ΕΊΔΗΣΗ είναι εντυπωσιακή. Εως το τέλος του έτους θα είναι έτοιµη η κάρτα του πολίτη, στην οποία θα περιλαµβάνονται ο ΑΜΚΑ, τα στοιχεία ταυτότητας και του ΤΑΧΙS, καθώς και το δηµοτολόγιο. Με την κάρτα αυτή θα µπορεί ο πολίτης να πραγµατοποιεί ηλεκτρονικά όλες τις συναλλαγές του µε το ∆ηµόσιο και να τη χρησιµοποιεί ως ταυτότητα. Πράγµατι, η τεχνολογία σε έναν µεγάλο βαθµό έχει βοηθήσει να είναι η ζωή µας καλύτερη. Οχι όµως για όλους. Η πλειονότητα των Ελλήνων βασανίζεται για να µυηθεί στα µυστικά της σύγχρονης τεχνολογίας. Για παράδειγµα, ο κυρ Χρήστος, ο οποίος νόµιζε ότι το «χαµηλ. µπατάρ.» στην οθόνη του κινητού του είχε σχέση µε άραβα τροµοκράτη και όχι µε την ένδειξη «χαµηλή µπαταρία». Ο συµπαθής συνταξιούχος, εκτός από την οργή του για την περικοπή της σύνταξής του, συνεχίζει να ταλαιπωρείται µε τα τεχνολογικά επιτεύγµατα. Μετά την κάρτα του ΑΜΚΑ, υποχρεώθηκε να παίρνει µέσω τραπέζης την πενιχρή σύνταξή του. Και έτσι «φορτώθηκε» µε pin το οποίο µπερδεύει µε το pin του κινητού του. Με το οποίο έχει αποκτήσει µια σχέση µίσους, αφού δεν µπορεί µε καµία δύναµη να το... κουµαντάρει. Εχει βάλει στη διαπασών την ένταση για να το ακούει όταν χτυπάει, αλλά, µοιραία, ο θόρυβος ξεσηκώνει και τους διπλανούς. Και ο ίδιος φωνάζει δυνατά νοµίζοντας ότι ο συνοµιλητής του δεν τον ακούει. Ασε που για να πάρει τηλέφωνο ή για να απαντήσει σε κλήση πρέπει να αλλάξει τα γυαλιά του και η διαδικασία είναι χρονοβόρα σε σηµείο... εξοργισµού! Kαι σαν να µην έφτανε µόνο το κινητό, τελευταία – µε τα µέτρα ασφαλείας στις τράπεζες – παραµένει εγκλωβισµένος, θορυβηµένος και αγανακτισµένος ανάµεσα στις δύο πόρτες ασφαλείας, ακούγοντας οδηγίες από γυναικείες φωνές και βλέποντας λαµπάκια να αναβοσβήνουν. Εύλογη, λοιπόν, η αγανάκτησή του. Μια αγανάκτηση και άλλων συµπολιτών µας που µέσα στη σκληρή οικονοµική κρίση, µε τη λιτότητα και τα χρέη, παίρνει διαστάσεις εφιάλτη. Χαµένοι στην τεχνολογία, λοιπόν, σε µια τεχνολογία που αδυνατεί να συλλάβει πως τα κύτταρα του εγκεφάλου σ’ έναν 70χρονο είναι σαν τις καµένες αντιστάσεις.

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=1&artid=4613991

φωτογραφία: http://www.flickr.com/photos/avi_abrams/310344750/sizes/o/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top