σχόλιο ID-ont: Εάν ο ίδιος ο ιδρυτής του Facebook δεν μπορεί να προστατεύσει το "προφίλ" του στην δική του ιστοσελίδα, την οποία ίδρυσε, διαχειρίζεται και ελέγχει, τότε τι μπορεί να περιμένει ο καημένος ο Έλληνας υπήκοος για το "προφίλ" που οι άλλοι θα φτιάξουν για αυτόν, σε κάτι που δεν είναι δικό του και δεν το ελέγχει; Μιλάμε φυσικά για το "προφίλ" που θα χτίσουν και θα διαχειρίζονται οι άλλοι μέσω της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ... Βεβαίως θα μας δώσουν την ψευδαίσθηση ότι εμείς θα το "ελέγχουμε" μέσω της Κάρτας του Πολίτη.

TA NEA: Θύμα χάκερ έπεσε ο ιδρυτής του Facebook
Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ δέχθηκε επίθεση στην σελίδα που διατηρεί στο Facebook
 

Επίθεση από χάκερ δέχθηκε η προσωπική σελίδα του Μαρκ Ζάκερμπεργκ στο Facebook.

Άγνωστοι κυβερνο-εισβολείς απέκτησαν τον έλεγχο της σελίδας που διατηρεί ο ιδρυτής του Facebook στο ίδιο του το site και ανάρτησαν ένα μήνυμα, προσποιούμενοι ότι είναι εκείνος.

Η ανάρτηση που υποτίθεται ότι είχε κάνει ο Ζάκερμπεργκ έγινε χθες το βράδυ (ξημερώματα ώρα Ελλάδας) και υποστήριζε ότι το Facebook πρέπει να γίνει μια «κοινωνική επιχείρηση». Συνοδευόταν, μάλιστα, από τον σχετικό σύνδεσμο της Wikipedia που εξηγεί τον όρο.

Τι έγραψαν οι χάκερ
Το μήνυμα εμφανίστηκε στην σελίδα του 27χρονου δημιουργού του δημοφιλέστερου κοινωνικού δικτύου στο Ίντερνετ, η οποία αριθμεί 2,8 εκατομμύρια «θαυμαστές».

Η επίμαχη ανάρτηση είναι η ακόλουθη:

«Ας αρχίσει το χάκινγκ. Αν το facebook χρειάζεται χρήματα, αντί να πάει στις τράπεζες, γιατί δεν επιτρέπει στους χρήστες του να επενδύσουν στο Facebook με κοινωνικό τρόπο; Γιατί να μην μετατραπεί το Facebook σε μια ‘’κοινωνική επιχείρηση’’ με τον τρόπο που ο βραβευμένος με Νόμπελ Μοχάμεντ Γιουνούς το περιέγραψε; Ποια είναι η γνώμη σας; # hackercup2011».

Το μήνυμα ήταν προχειρογραμμένο και περιείχε τυπογραφικά λάθη και αβλεψίες (π.χ. έγραφε «price» αντί για «prize» (βραβείο), ενώ το πρώτο γράμμα της λέξης «Facebook» ήταν γραμμένο με πεζά σε ένα σημείο και με κεφαλαία σε άλλο».

Facebook: Δεν σχολίασε, αλλά «κατέβασε» την σελίδα
Το μήνυμα των χάκερ αφαιρέθηκε γρήγορα από τους τεχνικούς του Facebook, ωστόσο -σύμφωνα με το δίκτυο MSNBC- είχαν προλάβει να του κάνουν «like» 1.803 χρήστες και να το σχολιάσουν 438.

Το Facebook «κατέβασε» ολόκληρη την σελίδα του Ζάκερμπεργκ από το site και μέχρι αυτή την ώρα δεν έχει σχολιάσει το περιστατικό. Αργότερα, επανεμφάνισε την σελίδα, αλλά σε διαφορετικό URL.

«Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ θα θέλει ίσως να ξανακοιτάξει τις ρυθμίσεις ιδιωτικότητας και ασφάλειας μετά από αυτή την ντροπιαστική παραβίαση», δήλωσε ο Γκράχαμ Κλούλι, ανώτερος σύμβουλος τεχνολογίας της εταιρείας λογισμικού ασφαλείας Sophos.

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artid=4615113

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top