Η Ελληνική Κυβέρνηση σχεδιαζει έως το τέλος του 2011 να έχει επιβάλλει την ηλεκτρονική υπερταυτότητα σε όλους τους Έλληνες πολίτες. Αυτή η κάρτα του πολίτη κατά τον Γ. Παπανδρέου θα επιλύσει τα προβλήματα ασυνεννοησίας μεταξύ των υπηρεσιών, τη γραφειοκρατία, την εμπλοκή πολλών υπηρεσιών και υπογραφών σε κάθε συναλλαγή των πολιτών με το δημόσιο. Αυτά αμέσως δηλώνονται από την Κυβέρνηση. Εμμέσως κατά καιρούς έχει δηλωθεί από τους ίδιους αξιωματούχους ότι πρόθεσή τους είναι η κατάργηση της χρήσης του νομίσματος, η χρήση της κάρτας ως φορολογική ταυτότητα και ως αντικατάσταση των αποδείξεων για τις αγορές μας. Έως και στα... διόδια θα χρησιμοποιηθεί.
 
Παρόλα αυτά η Κυβερνηση έθεσε το θέμα της κάρτας του πολίτη σε δημόσια διαβούλευση στο διαδίκτυο και οι πολίτες με ποσοστό 90% (!!!) την καταψήφισαν.

Έτσι απέσυρε αυτό το νομοσχέδιο και... ξανάφερε το ίδιο με άλλη ονομασία: "Νομοσχέδιο για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση", η οποία ακούγεται πιο εύηχη στα αυτιά των πολιτών.

Θα έλεγε κανείς "μα ποιοι καταψηφίζουν την Κάρτα του Πολίτη; Οι ίδιοι δεν είναι που καθημερινά φωνάζουν για τη γραφειοκρατία στο Δημόσιο, για τις δεκάδες υπογραφές που πρέπει να συλλέγουν γυρίζοντας βόλτα τις υπηρεσίες για μια σφραγίδα;

Δε θέλουν όλοι αυτοί οι πολίτες να εξυπηρετούνται γρήγορα και εύκολα; Είναι τρελοί;"

Ή μάλλον κάτι δεν πάει καλά με την Κάρτα του Πολίτη;

Και πριν απαντήσω, ας παραθέσω την άποψη του Άγγλου Αναπληρωτή Πρωθυπουργού Clegg.

Θεωρεί λοιπόν τη λειτουργία της Κάρτας του Πολίτη που ίσχυε στην Αγγλία αδιάκριτα προσβλητική για τους πολίτες. Αναφέρει ότι η κατάργησή της απεκατέστησε την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Και για να κινητοποιηθεί η αγγλική Κυβέρνηση αρκούσε η συλλογή 10.000 υπογραφών από πολίτες που ζητούσαν την κατάργηση της υπερ-κάρτας.

Συνωμοσιολόγος η Κυβέρνηση της Αγγλίας; Έτσι θα απαντούσε ο αγαπητός μας Γιώργος Παπανδρέου φυσικά...

Η ολοκλήρωση εξάλλου της θέσπισης της Κάρτας του Πολίτη θα όστιζε 835 εκ. ευρώ στην Αγγλία. Και εκεί παρότι δεν έχουν μπει στο ΔΝΤ τα σκέφτονται τα λεφτά.

Εδώ όμως, όπου δεν πληρώνονται εδώ και ένα χρόνο πολλοί συνταξιούχοι (και του στενού μου οικογενειακού κύκλου), όπου περικόπτονται δώρα, επιδόματα και μισθοί από την Κυβέρνηση διότι εσχάτως.... λεφτά δεν υπάρχουν, δεν υπάρχει πρόβλημα να ξοδευτούν εκατομμύρια ευρώ για την εφαρμογή αυτού του νομοσχεδίου.
 
Μα.... η Τρόικα του ΔΝΤ πώς μας το επιτρέπει αυτό;
 
Ναι αυτή που ελέγχει κάθε ευρώ που φεύγει απ' τα Δημόσια Ταμεία; Αυτή που μετράει και τα ρέστα;

Μήπως η Κάρτα του Πολίτη επιβάλλεται από τα εξωθεσμικά κέντρα της αλλοδαπής, των οποίων σύμμαχος και τοποτηρητής είναι το ΔΝΤ; Και μήπως αυτή η περίεργη σπουδή αυτών των κέντρων να επιβάλλουν αυτήν την Καρτα την καθιστά ιδιαιτέρως ύποπτη ως προς τη μελλοντική της λειτουργία στις ζωές μας; Εκτός αν ΔΝΤ, Ευρωπαική Ένωση και λοιποί ενδιαφέρονται για εμάς περισσότερο απ ότι εμείς οι ίδιοι και αν στενοχωριούνται περισσότερο από εμας για την ταλαιπωρία μας στις Δημόσιες Υπηρεσίες...

Σε άλλες χώρες τώρα. Στη Ρουμανία όπου από το 2003 έως σήμερα η εφαρμογή της υπερκάρτας παίρνει συνεχώς αναβολές πότε λόγω των αντιδράσεων και πότε λόγω αδυναμίας να επωμιστεί το Κράτος το μεγάλο κόστος του μέτρου αυτού.

Με εξαίρεση την Εσθονία και την Ισπανία, όπου η ηλεκτρονική κάρτα χρησιμοποιείται πλέον από τους περισσότερους πολίτες, στις υπόλοιπες χώρες (και είναι πολλές) της Ευρωπαικής Ένωσης η κάρτα είναι προαιρετική και χρησιμοποιείται από μονοψήφιο ποσοστό πολιτών.

Στην Ελλάδα όμως λαοπρόβλητη Κυβέρνησή μας φροντίζει να αμς ενημερώσει ότι η χρήση της Κάρτας του Πολίτη θα λάβει διαστάσεις καθολικές για τους Έλληνες πολίτες και ότι όποιος αρνηθεί την παραλαβή της κάρτας του, τότε θα υποστεί έναν ... οικονομικό αποκλεισμό, καθώς δε θα μπορεί να πληρώνεται, να πληρώνει, να κάνει φορολογική δήλωση κλπ.
 
Ευθύς εκβιασμός λοιπόν!
 
Και μάλιστα ο εκβιασμός έγινε αιχμηρότερος πριν μερικούς μήνες.
 
Η Κυβέρνηση υποχρέωσε τους αστυνομικούς να λάβουν αυτήν την κάρτα.
Ένας αστυνομικός αρνήθηκε για λόγους συνειδησιακούς να τη λάβει. Θεώρησε ότι η χρήση της είναι αντίθετη με την χρστιανική πίστη του.

Και τότε η καταπληκτική Κυβέρνησή μας που αντιδρά στα πάντα άεσα και αποτελεσματικά τον.... έπαυσε από το Σώμα της Αστυνομίας!

Ναι! Παύθηκε από την Αστυνομία με συνοοπτικές διαδικασίες ένας άνθρωπος που απλώς αρνήθηκε για συνειδησιακούς λόγους (άσχετα αν συμφωνούμε με αυτους) να λάβει την Κάρτα του Πολίτη και συνεχίζουν να υπηρετούν στο Σώμα της Αστυνομίας ανενόχλητοι και να ασελγούν επάνω του οι "Προστάτες" των νυχτερινών κέντρων, οι τραμπούκοι που χτυπούν στο ψαχνό αθώους διαδηλωτές, μιζαδόροι, αργόσχολοι κλπ κλπ. Για αυτούς οι διαδικάσίες είναι μακρές και συνήθως δεν καταλήγουν πουθενά.Τίθενται σε διαθεσιμότητα γα κάνα μήνα, γίνεται μια ΕΔΕ της πλάκας και ανενόχλητοι συνεχίζουν το έργο τους. Στον αστυνομικό που αρνήθηκε την Κάρτα του Πολίτη θυμήθηκε η ΕΛ.ΑΣ να ντυθεί CSI Miami...

Και ρωτώ εγώ... αφού η Κυβερνηση μετά το σάλο για την Κάρτα του Πολίτη διαβεβαιώνει πλέον σε όλους τους τόνους ότι θα περιέχει όσα στοιχεία περιέχει και η ταυτότητα... τότε ποιος ο λόγος ύπαρξης της Κάρτας του Πολίτη και της κατάργησης της ταυτότητας;

Και αφού τα ΚΕΠ για τον ίδιο λόγο δημιουργήθηκαν, για την αευθείας εξυπηρέτηση των πολιτών μέσω ενός ενιάιου συστήματος και μάιστα λειτούργησαν καλά και ανακουφιστικά για τη γραφειοκρατία, γιατί δεν επενδύουν στα ΚΕΠ και να καταφέρει τα ίδια που δηλώνει η Κυβέρνηση και μάλιστα χωρίς την παραμικρή αντίδραση;
 
Τουναντίον όλοι θα χειροκροτούσαν μια τέτοια ενέργεια.

Αν πάλι η Κάρτα του Πολίτη λειτουργεί ταυτόχρονα ως ιατρικός φάκελος, φορολογικός φάκελος, ταυτότητα, κάρτα διοδίων και ταξιδιωτικό έγγραφο εντός των χωρών της Συνθήκης Σένγκεν, τότε αρχίζουμε και πονηρευόμαστε ότι αυτό είναι το βήμα εμπρός προς το σχέδιο της Παγκοσμιοποίησης.

Εξάλλου είχε δηλώσει και ο Πρωθυπουργός μας: "Χρειαζόμαστε μια Παγκόσμια Διακυβέρνηση και τη χρειαζόμαστε άμεσα!". Είναι και βιαστικός ο χρυσός μου...

Και αυτή η Παγκόσμια Διακυβέρνηση φυσικά ουδεμία σχέση έχει με το Διεθνισμό της Αριστεράς, αφού λειτουργεί με την αντίθετη ακριβώς λογική.

Ο Διεθνισμός αφορούσε στην ειρηνική συνύπαρξη των λαών, στην υπέρβαση των διαχωριστικών γραμμών και στον αγώνα της παγκόσμιας εργατικής τάξης ενάντια στο Παγκόσμιο Κεφάλαιο.
 
Αυτή όμως η Παγκοσμιοποίηση που συντελείται είναι το αντίθετο.
Είναι όργανο σκοτεινών θεσμικών και εξωθεσμικών οργάνων.
Τα όποια στοιχεία τελικά θα περιέχονται στην Κάρτα του Πολίτη θα είναι διαθέσιμα σε κάποιους σκοτεινούς Κυβερνήτες του Κόσμου τους οποίους εμείς δε γνωρίζουμε.
Ποιος Έλληνας άλλωστε γνώριζε μέχρι πριν ενάμιση χρόνο τον Γιούνγκερ, τον Στρος Καν κλπ.; Και όταν αυτοί είναι υπάλληλοι του Σόρος, του Ροκφέλερ, της Goldman Sachs, της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ, των Μασονικών Στοών, των Πολυεθνικών κάθε είδους εμπορίου (όπλων, ναρκωτικών έως και... coca-cola), πώς μπορούμε να είμαστε εμείς ήσυχοι ότι τα στοιχεία μας είναι σε ασφαλή χέρια;
 
Και πώς μπορούμε να αισθανόμαστε και ασφαλείς από τους διάφορους hackers οι οποίοι εύκολα μπορούν να βρίσκουν πρόσβαση σε αυτά τα στοιχεία και ακόμη χειρότερα να τα παραλάσσουν κατά βούληση και προς ίδιον όφελος; Ήδη στη Γερμανία υπάρχει αυτο το πρόβλημα και οι Μυστικές της Υπηρεσίες διατυπώνουν επιφυλάξεις επί του θέματος.
 
Αφήστε που διατείνονται ήδη αρκετοί εντός της Ευρωπαικής Ένωσης με πρωτοστατούντες τους Ολλανδούς (πρώην αποικιοκράτες) ότι για λόγους ασφαλείας και μη απώλειας της Ηλεκτρονικής Κάρτας μπόρεί να εφαρμοστεί και το θρυλικό... τσιπάκι! Δηλαδή το μικροτσίπ που θα εμφυτεύεται είτε στο βραχίονα του χεριού είτε στο μέτωπο και θα λειτουργεί ως ... ηλεκτρονική υπογραφή.
Ασκήσεις ελέγχου κοινωνικής συνείδησης κατά κάποιο τρόπο δηλαδή.
 
Τα εφιαλτικότερα σενάρια που δεν τα σκέφτηκε ούτε ο Όργουελ, που δεν τόλμησε να τα πει ούτε ο γραφικότερος συνωμοσιολόγος, όλα ζωντανεύουν στο μυαλό μας όταν διαβλέπουμε την πραγματοποίησή τους. Με πειραματόζωα... ποιους άλλους; Εμάς!
Μεγάλος Αδελφός; Παγκόσμιος Φασισμός; Έλεγχος Συνειδήσεων;
Όπως και να αποκαλέσουμε συτό το εφιαλτικό σενάριο, το οποίο τείνει να αντιγράψει η ζωή και πρώτη φορά φαντάζει τόσο κοντινό, είναι σίγουρα βγαλμένο από τους χειρότερους εφιάλτες του Ανθρώπινου Γένους.

Και τελοσπάντων, αν στο προηγούμενο αντίστοιχο θέμα που είχε δημιουργηθεί με το θέμα των ταυτοτήτων η ελληνική κοινωνία ήταν χωρισμένη στη μέση οπότε νομιμοποιούνταν πολιτικά και ηθικά κάθε κόμμα ή κυβέρνηση να επιλέξει να είναι με τη μία πλευρά ή με την άλλη, τώρα στο θέμα της Κάρτας του Πολίτη... υπάρχει η ιδεολογική ομοφωνία του ελληνικού λαού που φωνάζει ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΡΤΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ!
Αριστεροί, Δεξιοί, Χριστιανοί, Άθεοι, Συνωμοσιολόγοι, Ορθολογιστές... ΟΛΟΙ ομονοούν.
Και πώς μπορεί η Κυβερνηση να κωφεύει για άλλη μια φορά;
Πώς μπορεί η Νέα Δημοκρατία να κάνει για άλλη μια φορά την πάπια;

Όταν στην Αγγλία των 50 περίπου εκατομμυρίων κατοίκων αρκούν 10.000 υπογραφές για να κινητοποιήσουν την Κυβέρνησή τους να αποσύρει την Κάρτα του Πολίτη πώς γίνεται στην Ελλάδα για άλλη μια φορά να αγνοείται η άποψη των πολιτών;
Και μάλιστα όταν οι Έλληνες πολίτες για μια φορά έχουν την ίδια άποψη;

Η Δημοκρατία μας έχει καταλυθεί.
Ζούμε σε Κοινοβουλευτική Δικτατορία και ο Ελληνικός λαός έχει χρέος να αντιδράσει και να επιβάλλει με τον αγώνα του την πραγματική Δημοκρατία διώχνοντας αυτά τα φασιστοειδή-τοποτηρητές της Παγκόσμιας Διακυβέρνησης που λυμαίνονται τον πλούτο του Ελληνικού λαού και καταπτούν βάναυσα τα ανθρώπινα δικαιώματα εις το όνομα των... ανθρώπινων δικαιωμάτων, όπως ο Κλίντον βομβάρδιζε κάποτε την Γιουγκοσλαβία εις το όνομα της "ειρήνης"...

Καιρός να ξυπνήσουμε και να αντιδράσουμε!

Ο Αγώνας ενάντια στην βάναυση καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν είναι ούτε μόνο εθνικός, ούτε μόνο ταξικός, ούτε μόνο θρησκευτικός.

Είναι Αγώνας ενάντια στην Ψηφιοποίηση του Ανθρώπινου Γένους.

Είναι Αγώνας για τη Νίκη του Ανθρώπου ενάντια στα Ανθρωπόμορφα Τέρατα της Παγκοσμιοποίησης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top