ΝΕΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ
 
Εκλεψαν δεδοµένα και από την ελληνική ιστοσελίδα της Sony. 


ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΧΑΚΕΡ έπεσαν τα δεδοµένα που περιέχονταν σε 8.500 λογαριασµούς χρηστών της µουσικής ιστοσελίδας της Sony στην Ελλάδα. Πρόκειται για το δεύτερο πλήγµα στην ασφάλεια των online υπηρεσιών της εταιρείας, µετά τη διπλή επίθεση που σηµειώθηκε στο PlayStation Network και στο Sony Online Enertainment, µεταξύ 16 και 19 Απριλίου, κατά την οποία είχαν διαρρεύσει τα στοιχεία τουλάχιστον 100 εκατ. χρηστών, µεταξύ αυτών και 210.000 Ελλήνων.

Η νέα ηλεκτρονική εισβολή έγινε στην ελληνική ιστοσελίδα των µουσικών υπηρεσιών της Sony (www.sonymusic.gr), οι χρήστες της οποίας είχαν καταχωρίσει τα προσωπικά τους δεδοµένα προκειµένου να λαµβάνουν ενηµερώσεις για τις δραστηριότητες των αγαπηµένων τους τραγουδιστών.

Μεταξύ των πληροφοριών που υπεκλάπησαν περιλαµβάνονται ονόµατα, κωδικοί πρόσβασης, e-mails και αριθµοί τηλεφώνων, αλλά όχι στοιχεία πιστωτικών καρτών.

Οι διαχειριστές του σάιτ Sonymusic.gr διαπίστωσαν την παραβίαση την περασµένη Κυριακή και απενεργοποίησαν αυθηµερόν την ιστοσελίδα. Στέλεχος της Sony Music δήλωσε στα «ΝΕΑ» ότι δεν είναι σε θέση να γνωρίζει πότε θα αποκατασταθεί η λειτουργία την ιστοσελίδας.

«Η Sony Music Entertainment Greece σχεδιάζει να θέσει ξανά σε λειτουργία τις συγκεκριµένες ιστοσελίδες το συντοµότερο δυνατό µετά τον περαιτέρω έλεγχο ασφαλείας που πραγµατοποιείται», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η εταιρεία. Ειδικοί στην ασφάλεια του ∆ιαδικτύου υπολογίζουν ότι η επίθεση έγινε µε τη µέθοδο SQL injection, µια τεχνική η οποία εκθέτει αδυναµίες στην ασφάλεια µιας ηλεκτρονικής βάσης δεδοµένων.

Σύµφωνα µε εκτιµήσεις, οι χάκερ ανήρτησαν τα δεδοµένα που υπέκλεψαν στην ιστοσελίδα Pastebin.com, µε την ένδειξη «hacked byb4d_vipera». Η εν λόγω ανάρτηση αφαιρέθηκε το πρωί της ∆ευτέρας. Οι ειδικοί συνιστούν στους χρήστες του Sonymusic.gr να αλλάξουν τους κωδικούς πρόσβασης που χρησιµοποιούν. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top