σχόλιο ID-ont: Το νομοσχέδιο για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, μετά την κατ'άρθρο ψήφισή του, ψηφίστηκε και στο σύνολό του, οπότε τώρα απομένει να πάρει αριθμό ΦΕΚ για να τεθεί εν ισχύ.

Ουσιαστικά ψηφίστηκε η μισή Κάρτα του Πολίτη και δεν αντέδρασε κανείς επίσημος φορέας, δεν άνοιξε μύτη, δεν ακούστηκε κιχ, κατά το κοινώς λεγόμενο. Εκ του αποτελέσματος λοιπόν, η μέθοδος της "σαλαμοποίησης" - πρώτα Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση, μετά Κάρτα του Πολίτη -  αποδεικνύεται άκρως αποτελεσματική για τους κυβερνώντες.
 
Οι θεσμικοί λοιπόν φορείς, οι καθ'ύλην αρμόδιοι για την προάσπιση των ελευθεριών των πολιτών, φαίνεται πως κοιμούνται τον "ύπνο του δικαίου". Δυστυχώς δεν δείχνουν να "είναι στις επάλξεις". Από την άλλη το "κίνημα των αγανακτισμένων" που βλέπουμε να δημιουργείται, θα εντάξει στις διεκδικήσεις του και θέματα κοινωνικών και άλλων ελευθεριών προτάσσοντας και το σύνθημα "ΟΧΙ στην Κάρτα του Πολίτη", ή θα περιοριστεί σε υλικές μόνο διεκδικήσεις οι οποίες είναι βεβαίως απαραίτητες, δεν είναι όμως αρκετές για να μιλάμε για Ελεύθερους Έλληνες;

Από την συζήτηση στη Βουλή την 24/5/2011:
ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Ροδούλα Ζήση): Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, εισερχόμαστε στην ημερήσια διάταξη της ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Θα γίνει προεκφώνηση των νομοσχεδίων που είναι γραμμένα στην ημερήσια διάταξη. Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Ψήφιση στο σύνολο του σχεδίου νόμου: «Για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και λοιπές διατάξεις».

Ερωτάται το Σώμα: Γίνεται δεκτό το νομοσχέδιο και στο σύνολο;


ΠΟΛΛΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ: Δεκτό, δεκτό.

ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ: Κατά πλειοψηφία.

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΑΜΜΑΝΑΤΙΔΟΥ – ΠΑΣΧΑΛΙΔΟΥ: Κατά πλειοψηφία.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Ροδούλα Ζήση): Το νομοσχέδιο έγινε δεκτό και στο σύνολο κατά πλειοψηφία.


Συνεπώς, το νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης «Για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και λοιπές διατάξεις» έγινε δεκτό κατά πλειοψηφία σε μόνη συζήτηση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου και έχει ως εξής:
(Να καταχωριστεί το κείμενο του νομοσχεδίου)

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Ροδούλα Ζήση): Κύριοι συνάδελφοι, παρακαλώ το Σώμα να εξουσιοδοτήσει το Προεδρείο για την υπ’ ευθύνη του επικύρωση των Πρακτικών ως προς την ψήφιση στο σύνολο του παραπάνω νομοσχεδίου.

ΠΟΛΛΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ: Μάλιστα, μάλιστα.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Ροδούλα Ζήση): Το Σώμα παρέσχε τη ζητηθείσα εξουσιοδότηση.

Διαβάστε το σχετικό νομοσχέδιο όπως εμφανίζεται στην ιστοσελίδα της Βουλής:




2 σχόλια:

East είπε...

Ηλεκτρονικές ταυτότητες = Οργουελικός φασισμός!

Η "ηλεκτρονική διακυβέρνηση" δεν μειώνει, αλλά αυξάνει την γραφειοκρατία!

Ανώνυμος είπε...

Μα καλα το "κατα πλειοψηφια" της Κανελλη δεν καταλαβα οταν http://www.youtube.com/watch?v=hgl4RtTPNO4&t=4m21s
http://www.youtube.com/watch?v=Ivlu6-HNCcw&t=m0s05

Δημοσίευση σχολίου

top