σχόλιο ID-ont: Παρά τη διαμαρτυρία τη δική μας και δεκάδων άλλων blogs, την αρθρολογία μας, την παράθεση τόσων και τόσων επιχειρημάτων για την αφανή σκοπιμότητα του νομοσχεδίου της "Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης", αυτό σήμερα ψηφίστηκε από το Ελληνικό Κοινοβούλιο. 

Δυστυχώς το πρώτο βήμα για την εισαγωγή της Κάρτας του Πολίτη στην ζωή των Πολιτών έγινε σήμερα. Σύμφωνα με τον ανακοινωθέντα σχεδιασμό του Υπουργείου Εσωτερικών, αναμένεται να παρουσιασθεί ο "Οδικός Χάρτης για την εισαγωγή της Κάρτας του Πολίτη" και στην συνέχεια να ακολουθήσουν οι σχετικές με την Κάρτα του Πολίτη, νομοθετικές και άλλες πρωτοβουλίες. 

Αναμένουμε από τους έχοντες θεσμική φωνή, τουλάχιστον τώρα, έστω και αργά, να αφυπνισθούν και να ορθώσουν το ανάστημά τους στην επερχόμενη ηλεκτρονική φυλακή που ξεκίνησε να χτίζεται και θα ολοκληρωθεί με την εισαγωγή της Κάρτας του Πολίτη.

VORIA.gr: Ψηφίστηκε κατ’ άρθρον κατά πλειοψηφία στην ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση.

Αν και επί της αρχής όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταψήφισαν το νομοσχέδιο, επί των άρθρων ψηφίστηκαν επιμέρους διατάξεις με ευρύτερες πλειοψηφίες, όπως το βασικό άρθρο για την αύξηση των ωρών εργασίας στο Δημόσιο από τις 37,5 στις 40 που υπερψηφίστηκε και από τη ΝΔ και τον ΛΑΟΣ.


«Για μας είναι θέμα αρχής και έτσι υπερασπιζόμαστε τη ρύθμιση», είπε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης, υπογραμμίζοντας ότι «η αύξηση αυτή του ωραρίου ισοδυναμεί με ένα παραγόμενο έργο που για να αποδοθεί θα έπρεπε να προσληφθούν 46.000 εργαζόμενοι».




1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

πρεπει να δρασουμε ποιο ενεργα,αισχος

Δημοσίευση σχολίου

top