σχόλιο ID-ont: Αμάν πια αυτή η SONY! Ούτε μια ασφαλή βάση δεδομένων δεν μπορεί να φτιάξει.

Γιατί δεν περιμένανε μέχρι να φτιαχθεί η "ασφαλής" βάση δεδομένων της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και της Κάρτας του Πολίτη; Μετά θα μπορούσαμε να τους την πωλήσουμε και έτσι οι καημένοι Ιάπωνες της SONY δεν θα είχαν τα προβλήματα που έχουν τώρα. Ας πρόσεχαν να μην περιμένουν...
 

www.in.gr: Υποκλοπή δεδομένων από ακόμα 25 εκατ. χρήστες παραδέχεται η Sony 
Διευρύνεται το σκάνδαλο

Nέα Υόρκη
Η σκανδαλώδης εισβολή στο PlayStation Network δεν ήταν η μόνη που έπληξε τους πελάτες της Sony. Όπως παραδέχεται τώρα η εταιρεία, οι χάκερ απέκτησαν πρόσβαση και στα δεδομένα 24,6 εκατομμυρίων χρηστών μιας διαφορετικής υπηρεσίας, του Sony Online Entertainment.

«Πιστεύαμε μέχρι σήμερα ότι τα δεδομένα των πελατών του SOE δεν είχαν υποκλαπεί στη διάρκεια των κυβερνοεπιθέσεων εναντίον της εταιρείας» ανακοίνωσε αργά τη Δευτέρα η Sony. «Ωστόσο, την 1η Μαΐου καταλήξαμε στο συμπέρασμα ότι δεδομένα λογαριασμών του SOE ενδέχεται να έχουν κλαπεί».

Το Sony Online Entertainment, ένα δίκτυο που επιτρέπει διαδικτυακές αναμετρήσεις σε βιντεοπαιχνίδια που τρέχουν σε PC, στο PlayStation, καθώς και μέσω του Facebook, τέθηκε εκτός λειτουργίας περίπου την ίδια ώρα τη Δευτέρα.

Εκτός λειτουργίας από τις 20 Απριλίου παραμένουν εξάλλου οι υπηρεσίες PlayStation Network και Qriocity, από τις οποίες υπεκλάπησαν στοιχεία για ακόμα 77 εκατ. παίκτες.

Η εισβολή στο SOE πραγματοποιήθηκε στις 16 και 17 Απριλίου, νωρίτερα δηλαδή από την εισβολή στις δύο άλλες υπηρεσίες από τις 17 έως τις 19 Απριλίου. Στόχος ήταν το κέντρο δεδομένων της Sony στο Σαν Ντιέγκο.

Μεταξύ άλλων οι χάκερ απέκτησαν πρόσβαση σε μια παλιά βάση δεδομένων με 12.700 αριθμούς πιστωτικών και χρεωστικών χαρτών που ανήκουν σε χρήστες εκτός των ΗΠΑ. Τα στοιχεία περιλάμβαναν τις ημερομηνίες λήξης των καρτών, όχι όμως και τον τριψήφιο κωδικό ασφάλειας που αναγράφεται στην πίσω όψη.

Ακόμα, οι χάκερ απέκτησαν πρόσβαση σε καταγραφές για 10.700 αγορές με χρέωση τραπεζικών λογαριασμών από χρήστες στην Αυστρία, τη Γερμανία, την Ολλανδία και την Ισπανία, σύμφωνα με τη Sony.

H νέα αποκάλυψη έρχεται μετά τη δημόσια απολογία στελεχών της Sony την Κυριακή για την ηλεκτρονική εισβολή στο PlayStation Network και το Qriocity.

Σε μια προσπάθεια να κατευνάσει την οργή των χρηστών, η εταιρεία προσφέρει στους συνδρομητές 30 μέρες δωρεάν πρόσβαση συν μία ημέρα για κάθε μέρα που το σύστημα παραμένει offline. (σχόλιο ID-ont: η προσφορά αυτή, μπροστά στην ζημιά που έπαθαν οι συνδρομητές της SONY, μοιάζει με τις γυάλινες χάντρες που έδιναν οι Ευρωπαίοι στους Ινδιάνους για να τους ξεγελάσουν και πάρουν το χρυσό τους).


http://news.in.gr/science-technology/article/?aid=1231106413 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top