σχόλιο ID-ont: Εάν, όπως μας πληροφορεί η Καθημερινή, η SONY, αυτός ο γίγαντας της σύγχρονης τεχνολογίας, "δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια οποιουδήποτε διαδικτυακού συστήματος", τι είναι αυτό που κάνει τους κυβερνώντες να πιστεύουν ότι οι βάσεις δεδομένων της Κάρτας του Πολίτη και της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης θα είναι ασφαλείς;

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: H Sony δεν εγγυάται την ασφάλεια του δικτύου e-παιχνιδιών

Στην παραδοχή ότι δεν μπορεί πλέον να εγγυηθεί την ασφάλεια του δικτύου διαδικτυακών παιχνιδιών Playstation Network ή οποιουδήποτε άλλου διαδικτυακού συστήματος στον «κακό νέο κόσμο» του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο προχώρησε ο επικεφαλής της Sony, Χάουαρντ Στρίνγκερ.

Ενα μήνα μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου υποκλοπής προσωπικών δεδομένων 100 εκατ. πελατών της, ο διευθύνων σύμβουλος της Sony τόνισε ότι η διατήρηση της ασφάλειας του δικτύου αποτελεί «μια διαδικασία δίχως τέλος», και για την οποία κανείς δεν θα μπορούσε να γνωρίζει εάν είναι «100% ασφαλής». Ο κ. Στρίνγκερ είπε ότι η επίθεση που δέχτηκαν τα συστήματα της Sony ενδέχεται να είναι η μεγαλύτερη υποκλοπή εταιρικών δεδομένων στην ιστορία. Σημειώνεται ότι η μετοχή της Sony έχει υποχωρήσει φέτος 23%.

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Τι κάνουμε τώρα που ψηφίστηκε ο νόμος της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης;

Δημοσίευση σχολίου

top