Θύμα χάκερ έπεσε η δημοφιλής εφαρμογή Snapchat, καθώς έκαναν... πάρτι με το κενό ασφαλείας που εντόπισαν. Τα username και οι αριθμοί τηλεφώνων 4,6 εκατ. χρηστών δημοσιεύθηκαν στο διαδίκτυο για λίγη ώρα, καθώς με αυτό τον τρόπο θέλησαν να επισημάνουν πως υπάρχει πρόβλημα.

Τα στοιχεία δημοσιεύθηκαν στην ιστοσελίδα SnapchatDB, χωρίς τα τελευταία δύο ψηφία στους αριθμούς τηλεφώνων, καθώς οι δράστες δεν ήθελαν να εκμεταλλευτούν τα στοιχεία κάποιοι με κακούς σκοπούς.

Το «χτύπημα» ήρθε λίγες ημέρες έπειτα από την προειδοποίηση μίας εταιρείας από την Αυστραλία, της Gibson Security, πως υπάρχουν τρωτά σημεία στην εφαρμογή, τα οποία θα μπορούσαν να εκμεταλλευθούν χάκερ. Μετά από αυτή την εξέλιξη, η εταιρεία έσπευσε να διευκρινίσει πως δεν είχε ανάμειξη στο έργο των χάκερ. «Δεν ξέρουμε τίποτα για αυτό, αλλά ήταν θέμα χρόνου να γίνει», ανέφερε Tweet της Gibson Security.

Το Snapchat έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές καθώς επιτρέπει στους χρήστες να ανταλλάσσουν φωτογραφίες με ασφάλεια, καθώς τα στοιχεία αυτοκαταστρέφονται αφού τα δει ο παραλήπτης.
 
«Κίνητρό μας ήταν να προσελκύσουμε την προσοχή του κοινού στο κενό ασφαλείας και επίσης να ασκηθεί πίεση στο Snapchat για να διορθώσει το πρόβλημα», εξήγησαν οι χάκερ που ανέφεραν ακόμη πως αναγνωρίζουν ότι οι νέες εταιρείες του διαδικτύου έχουν περιορισμένους πόρους, «αλλά η ασφάλεια και ο σεβασμός των ιδιωτικών δεδομένων πρέπει να αποτελούν προτεραιότητα».
 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top