σχόλιο ID-ont: Νόμισε κανείς ότι σταμάτησαν οι διαδικασίες για την έκδοση της Κάρτας του Πολίτη; Όχι βέβαια! Οι Υπηρεσίες δουλεύουν πυρετωδώς, απλά δεν δημοσιοποιείται η "πρόοδος" που έχει γίνει...

Στην ημερίδα που διοργανώθηκε στην Θεσσαλονίκη στις 21 Νοεμβρίου 2013, ο κος Στρατής Μαραγκός - Αν. Γενικός Δ/ντης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων του Υπουργείου Εσωτερικών, εξήγησε πως η σειρά που ακολουθούν τα πράγματα για την έκδοση της Κάρτας του Πολίτη έχει ως εξής:

α) Πρώτα θα δημιουργηθεί το Μητρώο Πολιτών που θα αποτελείται από το Εθνικό Δημοτολόγιο και το Εθνικό Ληξιαρχείο.

β) Όταν θα είναι έτοιμο το Μητρώο Πολιτών θα εκδοθεί η Κάρτα του Πολίτη, όπως δείχνει και το slide#12 (αριστερά) της ομιλίας του.

Σύμφωνα με τον κο Μαραγκό το Δημοτολόγιο είναι έτοιμο για 324 Δήμους. Το Ληξιαρχείο όχι. Οπότε το Μητρώο Πολιτών είναι κατά το ήμισυ έτοιμο. 

Επίσης για την Κάρτα του Πολίτη είπε:
"Το τι θα περιέχει η Κάρτα του Πολίτη επάνω της, ΑΦΜ, ΑΜΚΑ και άλλα πράγματα, τα οποία θα τα συζητήσουμε όταν είναι ώριμη η κατάσταση από πλευράς πολιτείας"...

Τέλος απαντώντας σε ερώτηση που του ετέθη, δήλωσε: "Εμείς, την εφαρμογή διαλειτουργικότητας του Εθνικού Δημοτολογίου την έχουμε έτοιμη ΤΩΡΑ, όταν λέω ΤΩΡΑ, ΤΩΡΑ, ΧΤΕΣ, ΠΡΟΧΤΕΣ, είναι έτοιμη... Πρέπει να έχουμε πολιτική βούληση να προχωρήσουμε παρακάτω. Αυτή είναι η προσωπική μου άποψη και αυτή καταθέτω".

Δείτε τις δηλώσεις του κου Μαραγκού:

Αναλυτικά, όλες οι δηλώσεις του:
 

Το απόσπασμα με τις δηλώσεις του για την Κάρτα του Πολίτη:
 

Τα slides που παρουσίασε στην ομιλία του ο κος Μαραγκός, ΕΔΩ: http://www.slideshare.net/otsgr/ss-28736229

2 σχόλια:

apollonios είπε...

να φάμε δεν έχουμε, η κάρτα του πολίτη μας έλειψε

apollonios είπε...

είναι απαράδεκτο στο ΑΜΚΑ να φαίνεται κατευθείαν η ημερομηνία γέννησής μας (και του ιατρού μάλιστα που γράφει την συνταγή!)

Δημοσίευση σχολίου

top