Η ομάδα χάκερ «Guardians of Peace» ακύρωσε την προβολή της σατιρικής ταινίας για τον Κιμ-Γιονγκ Ουν, «The Interview» - Χτύπησαν τη Sony και υπέκλεψαν 32.000 e-mail - «Θυμηθείτε την 11/9» απειλούν τους Αμερικανούς

Οι τρομοκρατικές απειλές που εκτόξευσαν οι χάκερ "Φύλακες της Ειρήνης" σε υπολογιστικά συστήματα της αμερικανικής εταιρείας "Sony", κάνοντας άνω-κάτω το Χόλιγουντ, αλλά και την Ουάσινγκτον, υπό το φόβο να ξαναζήσει η χώρα μία δεύτερη 11η Σεπτεμβρίου, πάγωσαν την προβολή της προγραμματισμένης για την ημέρα των Χριστουγέννων ταινίας "The Interview".

Με τις αρχές της Ουάσινγκτον να δείχνουν ότι πίσω από τις κυβερνοπιθέσεις βρίσκεται η κυβέρνηση της Βορείου Κορέας, το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ... σφυρίζει αδιάφορα, ενώ στο Χόλιγουντ έχει ξεσπάσει σάλος για την ορθότητα της απόφασης της αμερικανικής εταιρείας να αναβάλει την προβολή της ταινίας τη χριστουγεννιάτικη περίοδο.

Για τις αρχές των ΗΠΑ, οι χάκερς πολιορκούν τη Sony τις τελευταίες τρεις εβδομάδες με εντολή της βορειοκορεατικής κυβέρνησης, ωστόσο, δεν κάνουν επίσημες ανακοινώσεις. "Μήλον της έριδος" ήταν η ταινία-παρωδία "The Interview", την πρεμιέρα της οποίας στις 25 Δεκεμβρίου ανέβαλε η Sony, με τους χάκερς να πανηγυρίζουν για το αποτέλεσμα.

 
Την ίδια ώρα, οι πρωταγωνιστές της ταινίας, Τζέιμς Φράνκο και Σεθ Ρόγκεν, ακύρωσαν προγραμματισμένες εμφανίσεις τους για την προώθηση της ταινίας, περιλαμβανομένων συνεντεύξεων στις διάσημες εκπομπές "Late Night" και "Tonight", προκειμένου να μην ρίξουν "λάδι στη φωτιά" στην ήδη τεταμένη κατάσταση.

 
Οι χάκερς "Φύλακες της Ειρήνης", εκτός από τις τρομοκρατικές απειλές που εκτόξευσαν, υπέκλεψαν και διαβαθμισμένο υλικό της εταιρείας. Και για να είναι ακόμα πιο προκλητικοί, έδωσαν στη δημοσιότητα υλικό, το οποίο κατάφεραν να αποσπάσουν, λέγοντας πως πρόκειται για «χριστουγεννιάτικο δώρο». Συνολικά, υπέκλεψαν 32.000 e-mail από και προς τον πρόεδρο της Sony Entertainment, Μάικλ Λίντον.
 

 
Το υλικό που διέρρευσαν περιλαμβάνει χιλιάδες ιδιωτικά e-mail της εταιρείας, αριθμούς μητρώου κοινωνικής ασφάλισης και μισθολογικές πληροφορίες που φέρνουν σε δεινή θέση τη "Sony Pictures", η οποία βρίσκεται τώρα αντιμέτωπη με μηνύσεις πρώην υπαλλήλων της που μπορεί να της κοστίσουν δεκάδες εκατομμύρια δολάρια.
 

 
Ορισμένα από τα e-mail που έχουν διαρρεύσει ανήκουν σε γνωστούς ηθοποιούς, όπως οι Τζορτζ Κλούνεϊ, Λεονάρντο Ντι Κάπριο, αλλά και το σενάριο του επόμενου Τζέιμς Μποντ.
 

 
Οι "Φύλακες της Ειρήνης" σπέρνουν τον τρόμο
 

Η απειλή τρομοκρατικής επίθεσης στους αμερικανικούς κινηματογράφους, που θα πρόβαλαν την επίμαχη ταινία, η οποία πραγματεύεται μία φανταστική απόπειρα δολοφονίας του Βορειοκορεάτη δικτάτορα Κιμ Γιονγκ- Ουν, κοινοποιήθηκε την Τρίτη από την ομάδα των "Guardians Of Peace" (GOP). 
 
«Θα σας δείξουμε, σε όλα τα μέρη που θα προβληθεί το ''The Interview'', συμπεριλαμβανομένης της πρεμιέρας, την πικρή μοίρα που περιμένει αυτούς που αναζητούν τη διασκέδαση στην τρομοκρατία» είναι η πρώτη πρόταση στο διαδικτυακό μήνυμα που διαδόθηκε μαζί με κλεμμένα αρχεία από τον υπολογιστή του προέδρου της Sony, Μάικλ Λίντον.

 
«Σύντομα, όλος ο κόσμος θα δει τι απαίσια ταινία έφτιαξε η Sony Pictures Entertainment. Ο κόσμος θα γεμίσει φόβο. Θυμηθείτε την 11η Σεπτεμβρίου 2001. Σας συστήνουμε να μείνετε μακριά από τα σημεία εκείνη τη στιγμή (αν το σπίτι σας είναι κοντά, καλύτερα να φύγετε). Ό,τι κι αν προκύψει τις επόμενες μέρες, προέρχεται από την απληστία της Sony Pictures Entertainment. Όλος ο κόσμος θα αποκηρύξει τη Sony» ήταν η συνέχεια του μηνύματος, γραμμένη σε "σπασμένα" αγγλικά.

 
Λίγα εικοσιτετράωρα πριν, η ομάδα των GOP είχε υποσχεθεί ένα μεγάλο χριστουγεννιάτικο μποναμά στην εταιρεία. Προχωρώντας άμεσα στο σχέδιό της, κατάφερε να πετύχει την ακύρωση της πρεμιέρας στη Νέα Υόρκη, την αναστολή των προβολών της ταινίας από την αλυσίδα κινηματογράφων "Carmike" που λειτουργεί 278 σινεμά, 2.917 οθόνες σε 41 αμερικανικές πολιτείες, καθώς και τη ματαίωση των συνεντεύξεων και των τηλεοπτικών εμφανίσεων των δύο πρωταγωνιστών, Σεθ Ρόγκεν και Τζέιμς Φράνκο.
 

 
Επισήμως, το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ λέει ότι δεν έχει αξιόπιστα στοιχεία για τρομοκρατικό χτύπημα, ωστόσο ερευνά τα μηνύματα της ομάδας.

 
Το σενάριο της ταινίας "The Interview"
 

Πρόκειται για μία ταινία-παρωδία, με φανταστικό σενάριο, όπου η αμερικανική CIA προσλαμβάνει δύο δημοσιογράφους, οι οποίοι, με το πρόσχημα της συνέντευξης, μεταβαίνουν στη Βόρεια Κορέα, με στόχο να εξοντώσουν τον ηγέτη της χώρας, Κιμ-Γιονγκ Ουν.
 
Στο παρακάτω βίντεο, μάλιστα, μπορείτε να δείτε τη σκηνή της δολοφονίας του Βορειοκορεάτη ηγέτη στην ταινία.


Η ταινία, που έχει ημερομηνία εξόδου στην Ελλάδα τη 19η Φεβρουαρίου 2015, αν τελικά προβληθεί στην αμερικανική "μεγάλη οθόνη", θα έχει να αντιμετωπίσει την άλλη εβδομάδα στις Ηνωμένες Πολιτείες πολυδιαφημισμένες παραγωγές, όπως το βιογραφικό δράμα «Αλύγιστος» της Αντζελίνα Τζολί και το μιούζικαλ «Τα μυστικά του δάσους» με τη Μέριλ Στριπ και τον Τζόνι Ντεπ.

 
Στην ταινία «The Interview», ο Σεθ Ρόγκεν υποδύεται τον παραγωγό και ο Τζέιμς Φράνκο τον παρουσιαστή ενός τηλεοπτικού σόου. Το δίδυμο πετυχαίνει συνέντευξη με το νεαρό ευτραφή δικτάτορα της Βορείου Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, που είναι φαν της εκπομπής και στη συνέχεια στρατολογείται από τη CIA, για να τον δολοφονήσει.
 

 
Σύμφωνα με e-mail που εκλάπησαν από τους... αόρατους ληστές, η σκηνή του θανάτου και της ανατίναξης του Κιμ Γιονγκ Ουν, πέρασε από εξονυχιστικό έλεγχο, λόγω της πολιτικής ευαισθησίας του θέματος, που αφορά στις σχέσεις Ιαπωνίας-Κορέας, και κατόπιν εντολής του Ιάπωνα γενικού διευθυντή της Sony Corporation, Καζούο Χιράι, τροποποιήθηκε στο μοντάζ, παρά τις αντιρρήσεις των δημιουργών της.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

top